A számítógépet kikapcsoljátok éjszakára, vagy alvó üzemmódba teszitek? Ha nem kapcsolom ki, csak alvó üzemmódba rakom, károsodik a számítógép? Mennyi idő után érdemes újraindítani?
Még ha minimálisat is fogyaszt, semmi értelme bekapcsolva hagyni, ha nincs feladata. Főleg, hogy kvázi nincs különbség időben, hogy alvásból kel-e, vagy bekapcsolom.
"Mennyi idő után érdemes újraindítani?"
Nincs ilyen....
Alvásból feladatot végezni?? Semmi.
Amúgy szerver felhasználásban vannak különféle alvás/idle módok, amik tökéletes készenlét mellett minimális fogyasztást adnak. C states -re keresve fogod megtalálni őket. de normál asztali windowsban ha rámész az alvásra, akkor az gyakorlatilag mindent kikapcsol, csak a memóriát tartja életben, mert az csak addig tárolja az adatot, amíg áram alatt van. így biztosítja az azonnali folytatás lehetőségét.
igazándiból nem sűrűn szoktam hasz.álni az alvó módot, csak ha valami hosszadalmas projektben vagyok,ezer program és oldal van megnyitva...
de ha csak pár megnézendó yt videót raktam.félre, akkkr nincs értelme alvó módba rakni. Kikapcsolom, és majd előzményekből újra megnyitom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!