A számítógépet kikapcsoljátok éjszakára, vagy alvó üzemmódba teszitek? Ha nem kapcsolom ki, csak alvó üzemmódba rakom, károsodik a számítógép? Mennyi idő után érdemes újraindítani?
Nem lesz baja az alvó módtól. Ez inkább egyéni szokás kérdése.
Nekem asztali gépem van, én ki szoktam kapcsolni és lekapcsolom az elosztót is, szóval a készenléti sem megy. Így tovább bírja a táp (már 15 éve szolgál hűségesen). NVMe SSD van a gépben, GRUB menütől 8-10 másodperc alatt betölt, szóval nem gond mindig bekapcsolni. Alvóba nem szoktam tenni, de aki szereti mindig ugyanonnan folytatni, annak jó lehet, pláne laptopnál.
Kikapcsolom. Ma már nem sok idő mire újra elindul, ki lehet vátni azt a 15-20 másodpercet.....
Sőt még a hosszabbítót is lekapcsolom, hogy minimális áramot se fogyasszon.
Nemzetközi informatikai cégnél dolgozom, Maceket használunk.
Soha, senki nem kapcsolja ki a gépét. Havonta egyszer újraindítom, amikor valami nem akar működni rajta.
Macet nincs értelme kikapcsolni. Windows gépről nem tudok nyilatkozni.
Tudom, hogy a Windows is alvó módba kerül.
Azt nem tudom, hogy azok a gépek hogy vannak megépítve, mert akik elmagyarázták, hogy a macet miért nem kell kikapcsolni, azok valami hardveres dolgokról is beszéltek.
Ilyen szempontból nem különbözik a MAC és a Windows. A mai gépek simán bírják ha folyamatosan be vannak kapcsolva. Amúgy meg a MAC is csak most kezd átállni az ARM architektúrára (vicces, hogy másodjára váltanak architektúrát...), amíg Inteles volt, addig aztán nem különbözött hardveresen a PC-től.
Nem mellesleg nem csak MAC és Windows van, hanem Linux, BSD és még a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!