40+ szülők miért félnek online vásárlásnál, hogy lelopják a pénzt a kártyájukról?
Anyám 20 éve legnagyobb magyar banknál dolgozik konkrétan ezzel kapcsolatban ügyintéz mégis olyan naívan áll hozzá és nem bízik meg az online fizetésben, még a megbízható oldalokon vagy a saját bankján keresztül se.
A bank hivatalos alkalmazásában se bízik meg, le akartam neki tölteni a Simple alkalmazást hogy rögzíthesse a bankkártyáját mert manapság sokan mobillal fizethetnek gondoltam kényelmesebb lenne mert mindig a telefonján lóg, megcsináltam neki, de aztán letörölte mert vagy ellopják az összes pénzt vagy a telefont ellopják és "simán feltörik a hozzáértők" (akkor is ha le van védve).
Neked vannak előítéleteid az idősebekkel szemben. Nem tudod elfogadni ha valamit nem úgy csinálnak mint a kisiskolás osztálytársaid akik már túlvannak a nemátalakító kezelésen.
Nekem is egyszerűbb előhúzni a bankkártyát mint a telefont fizetéshez. Az nem merül le, nem ázik be, ha ráülök (mert a farzsebemben van) nem megy tönkre, kevesebb helyet foglal..
1. Ami létezett a születésed idején, természetes számodra, valószínűleg a mindennapi életed részét képzi.
2. Amit 15 és 35 éves korod között találtak fel, és forradalmi újítást jelent, valószínűleg jól meg tudod tanulni a használatát.
3. Amit 35 éves korod után találtak fel, természetellenes és valószínűleg meg sem próbálod elsajátítani a használatát ― Douglas Adams.
Nyilván nem fekete-fehér témakör, de ez egy jó kiindulási alap, édesanyád esetében a MobilBankolás minden bizonnyal a 3. kategóriába esik - még akkor is, ha 35 éves kora előtt vált használatossá - így nem is hajlandó megpróbálni a használatát. Amiről #8 ír, az is ez a kategória, csak a másik véglet. A mai 60-70-es korosztályban minimális azok aránya, akik olyan szinten tudták elsajátítani az internet megfelelő használatát, mint mondjuk a 20-30-as korosztály. Többségük valószínűleg képes lenne megérteni megfelelően, de meg sem próbálják, mert a természetessel nem összeegyeztethető számukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!