Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 40+ szülők miért félnek...

40+ szülők miért félnek online vásárlásnál, hogy lelopják a pénzt a kártyájukról?

Figyelt kérdés

Anyám 20 éve legnagyobb magyar banknál dolgozik konkrétan ezzel kapcsolatban ügyintéz mégis olyan naívan áll hozzá és nem bízik meg az online fizetésben, még a megbízható oldalokon vagy a saját bankján keresztül se.

A bank hivatalos alkalmazásában se bízik meg, le akartam neki tölteni a Simple alkalmazást hogy rögzíthesse a bankkártyáját mert manapság sokan mobillal fizethetnek gondoltam kényelmesebb lenne mert mindig a telefonján lóg, megcsináltam neki, de aztán letörölte mert vagy ellopják az összes pénzt vagy a telefont ellopják és "simán feltörik a hozzáértők" (akkor is ha le van védve).

2023. ápr. 8. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Mert anyukád egy idióta. Ezen kívül, attól, hogy bankban dolgozik, honnan kéne tudnia, hogy működik mondjuk egy payment gateway, mi adja a biztonságát, és mi nem?
2023. ápr. 8. 16:20
 2/11 anonim ***** válasza:
38%
Sajnos az emberek ösztönösen félnek attól, amit nem ismernek. Az idősek elengedik a dolgokat, nem követik idővel. A legjobb,hogy sok idős úgy leplezi a félelmét,hogy rémtörténeteket terjeszt inkább.
2023. ápr. 8. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

Neked vannak előítéleteid az idősebekkel szemben. Nem tudod elfogadni ha valamit nem úgy csinálnak mint a kisiskolás osztálytársaid akik már túlvannak a nemátalakító kezelésen.

Nekem is egyszerűbb előhúzni a bankkártyát mint a telefont fizetéshez. Az nem merül le, nem ázik be, ha ráülök (mert a farzsebemben van) nem megy tönkre, kevesebb helyet foglal..

2023. ápr. 8. 16:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, szerinted amit édesanyád gondol, azt gondolja mindenki 40 fölött, és alatta senki? Nem kéne általánosítani, főleg nem 1 eset alapján.
2023. ápr. 8. 16:53
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Generációs szakadék a technikai tudásban. Nem ismeri, nincs tapasztalata benne, ezért nem is bízik benne. A Facebookon osztott agymenésektől hamarabb lesz paranoid vagy agymosott valaki, mint informált és felkészült.
2023. ápr. 8. 17:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat, elfelejtettem hozzátenni, hogy tisztelet a kivételnek. De más szülőknél is ezt vettem észre.
2023. ápr. 8. 17:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűbb lett volna nem korhoz kötni. Esetleg vegyél valamit te, és mutasd meg a folyamatot, aztán szimuláld hogy "feltörik"... Ez egyébként már legalább 2 védelmi vonal (telefon + banki app), és még csak megnézték a számlát, az utaláshoz megint "fel kell törni".
2023. ápr. 8. 17:34
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
Én inkább az ellenkezőjét tapasztalom a boomer korosztályról, minden idiótaságra rámennnek, és bárhol megadják adathalászoknak a bankkártyaadataikat, mert nyertek egy telefont egy olyan játékban, amin sosem vettek részt, aminek csak a szállítási díját kell fizetniük 🤣🤣 és a többi...
2023. ápr. 9. 11:39
 9/11 anonim ***** válasza:

1. ⁠Ami létezett a születésed idején, természetes számodra, valószínűleg a mindennapi életed részét képzi.

2. Amit 15 és 35 éves korod között találtak fel, és forradalmi újítást jelent, valószínűleg jól meg tudod tanulni a használatát. ⁠

3. ⁠Amit 35 éves korod után találtak fel, természetellenes és valószínűleg meg sem próbálod elsajátítani a használatát ― Douglas Adams.

Nyilván nem fekete-fehér témakör, de ez egy jó kiindulási alap, édesanyád esetében a MobilBankolás minden bizonnyal a 3. kategóriába esik - még akkor is, ha 35 éves kora előtt vált használatossá - így nem is hajlandó megpróbálni a használatát. Amiről #8 ír, az is ez a kategória, csak a másik véglet. A mai 60-70-es korosztályban minimális azok aránya, akik olyan szinten tudták elsajátítani az internet megfelelő használatát, mint mondjuk a 20-30-as korosztály. Többségük valószínűleg képes lenne megérteni megfelelően, de meg sem próbálják, mert a természetessel nem összeegyeztethető számukra.

2023. ápr. 9. 14:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem elég volna csak belegondolnia, hogy ha naponta milliónyian használják gond nélkül világszerte évtizedek óta, olyan veszélyes nem lehet. Talán ezt összemossa más esetekkel, pl. használt olcsó cuccnál előre utaltak pénzt, vagy rossz webáruházból rendeltek, vagy ellopták valakinek a bankkártyáját és valahogy a PIN-kódját, talán rá volt írva alkoholos filccel...
2023. ápr. 9. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!