Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy videóna...

Miért van az, hogy egy videónak ugyanolyan paraméterek mellett teljesen más a fájlmérete?

Figyelt kérdés

Letöltöttem a YouTube-ról a Yout segítségével egy 15 perces videót. Amikor megnyitottam a mappát, láttam, hogy előző nap már letöltöttem (csak a sok eszemmel el is felejtettem). Meglepett, hogy az egyik 87, a másik 63 megás. Ugyanaz a formátum (mp4), ugyanolyan felbontással töltöttem le, és ellenőriztem: mindkettőnek megvan az eleje-vége, füle-farka. Mi lehet az oka, hogy ilyen nagy a fájlméretbeli különbség?

Köszi!

2023. márc. 25. 14:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Ugyanazzal a programmal töltötted le? Beállítást nem változtattad? Online letöltőprogramot használtál? Mert az lehet, hogy dinamikus kódolást végez és változtatott valamit, pl bitráta.
2023. márc. 25. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:

"ugyanolyan paraméterek mellett "

A konténer és a bontás csak kettő a rengeteg más paraméter mellett...

2023. márc. 25. 14:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Minden körülmény azonos (pl. tömörítési beállítások, bitráta, stb) - azonos felbontás és hossz mellett is lehet eltérő fájlméreteket kapni, ha ezeket az értékeket módosítod. Még azonos kiterjesztés mellett is, mert ezek a formátumok csak konténerek, a tartalmukat technikai jellemzőket meg lehet változtatni benne, és nem is biztos hogy szemmel érzékelhető lesz a különbség. A Yout oldalán kapásból ott egy kép ahol a minőség (bitráta) módosítható, elég ha csak annál más lehetőséget választottál ki.
2023. márc. 25. 14:15
 4/10 A kérdező kommentje:
A Yout oldaláról töltöttem le a videót két egymást követő napon, mindkétszer 480p-re volt állítva a minőség.
2023. márc. 25. 15:30
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
De a 480p az a legutolsó amit figyelembe veszünk! Bitráta a legfontosabb, vagy hangkódolás, ha az nem 192, csak 128, akkor már kisebb a fájlméret.
2023. márc. 25. 15:34
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezek szerint a Yout ezt önkényesen kitalálja nekem?
2023. márc. 25. 16:00
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
De továbbra sem a youtube-ról beszélünk, hanem az alkalmazásról, vagy internetes oldalról, amelyen keresztül letöltötted (lekódoltad) a videót.
2023. márc. 25. 16:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Én sem a YouTube-ról beszéltem, hanem a Youtról. Mindkét esetben azzal szedtem le a videót, mindkét esetben mp4 a fájltípus, 480p a minőség. Lehet, hogy a terheltség függvényében ő eldönti, mennyi erőforrást hajlandó áldozni a konvertálásra-letöltésre?
2023. márc. 25. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:
47%
igen az lehet
2023. márc. 25. 20:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. márc. 25. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!