Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Digi szolgáltatóról mi a...

Digi szolgáltatóról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2023. márc. 13. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó a Digi. Persze nekik is szokott lenni karbantartás, meg kimaradozás, de ez évente kb egyszer kétszer ha előfordul. De ez minden más szolgáltatóra igaz. Amíg használtam, meg voltam elégedve, a netem stabil volt. Azért váltam meg tőlük, mert költözni kellett, és itt csak Telekom van.
2023. márc. 13. 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Eddig olcsó, megbízható és szivatásoktól mentes volt. Amióta a 4iGané megvette, az árat elég szépen emelték, de a szolgáltatás minősége maradt, leszámítva azt, hogy a Digi saját csatornáit megszüntették (ami nagy kár, mert a Digi Animal World volt az egyetlen nézhető dokumentumcsatorna).

Hogy a jövőben mikor és hogyan fogja szétcseszni a 4iGané a Digi korábbi jó szolgáltatását, azt nem tudom. Mert hogy tönkre fogják tenni, az fix.

2023. márc. 13. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Vezetékes és mobil is náluk van, kiválóan működik. A tévéhez nem kell box, az első generációs LCD tévé is behozza az összes digitális csatornát az HBO-n és a felnőttön kívül box és kártya nélkül. A net hasít, lefelé 950-et, felfelé a maximálisnál is többet, 312 Mbitet szoktam mérni saját routeren keresztül, a Digi eszköze modem módban van, a saját routetrre kb 15 méter Cat5e kábellel csatlakozik a gép ami 20 éve lett a falba téve, két fali aljzaton keresztül. Eddig kétszer ment el úgy, hogy pont használtam, egyszer pont a 2018-as foci VB alatt, de szerencsére az ingyenes földi adással pótoltam, 2020 március végén pedig éjfélkor, de az utólag kiderült, hogy előre bejelentett karbantartás volt. A vezetékes telefonon teszi a dolgát, annyi a baja, hogy áramszünet esetén nincs vonal, nem úgy mint a jó öreg matávnál. A mobillal is elégedett vagyok, bár vannak kompromisszumok, de ezért az árért megéri. Például a net sebessége 3-10 Mbit között mozog, de böngészésre tökéletesen megfelelő, nem érzem lassúnak (bár én az 1 Mbites ADSL-en nőttem fel), 720p YouTube is stabilan megy, egyedül messengeren a videó küldése lassú, meg az appok letöltése, de ez utóbbit amúgy sem mobilnetről szokás. A nagy épületekben, például az Alleeban, Etele Plázában, Vígszínházban nincs térerő, de utóbbiban amúgy sem gond, a plázákban pedig van wifi, így a VoWiFi miatt elérhető maradsz. A VoWiFi egyedüliként működik külföldön is, így megúszhatók a nem EU-s roaming díjak. Nincs országos lefedettség se, de az év 365 napján 5-öt töltök olyan helyen ahol nincs térerő, de wifi általában ott is van, tavaly 1 nap voltam egy zsákfaluban ahol wifi se volt, de ott a másik 3 szolgáltatónak is éppencsak volt lefedettsége, ráadásul csak 3G, ami azóta már nincs, szóval ott csak 2G maradt. Tehát szerintem remek szolgáltatást nyújt a Digi minden fronton.
2023. márc. 13. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az nagy előnye valóban, hogy nem kell box a TV-hez. Az összes többi szolgáltató szivatja az embert a hülye médiabox-szal. Ez különösen akkor rossz, ha régebbi a TV és csak egy HDMI van rajta. Meg ugye plusz egy távirányító és ha több TV van, akkor plusz havidíj.
2023. márc. 13. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:

#2-re

sajnos a tv szolgáltatásuk színvonala egy nagyságrenddel csökkent. A telefonos is néha már szétkapcsolgat. A mobil meg olyan, amilyen eddig is volt. A net az tökéletes továbbra is.

2023. márc. 13. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a TV szolgáltatásban nem vettem észre hanyatlást. A telefont meg nem használjuk, csak így csomagban olcsóbb volt, mint nélküle. Nagy ritkán esetleg pl ügyfélszolgálatokat arról hívok.
2023. márc. 13. 14:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Valóban csökkent a tévé bitrátája némileg, de a HD adások még mindig jók szerintem, az SD-n lehet észrevenni nagyon gyors mozgásnál a tömörítést. Ha átállnának mpeg4-re szerintem megjavulna ez is és így felszabadult hely a 4K bevezetésére úgy, hogy még analóg adás is van, szóval jó irányba megy a tévé, csak egyszerre kéne meglépni a változásokat. A telefon tökéletesen működik, két digis között legalábbis, csak egymást hívjuk mert így ingyenes.
2023. márc. 13. 14:26
 8/9 anonim ***** válasza:

FTTH kábeles szolgáltatással nagyon elégedett vagyok. FTTB is jó, de nem véletlenül állnak át FTTH-ra mindenhol. Ahol még FTTB van, ott is hamarosan FTTH lesz. (kb az a különbség, hogy a lakásban van a végponti egység (H), vagy a lépcsőházban van egy elosztó cucc (B). Nekem pl.folyamatosan szarakodott, hogy ilyen gangos BP-i lakásról van szó, tehát kültéren van az elosztó, így a hőingadozás miatt évszakváltásokkor mindig szarakodott a TV. FTTH-ra raktak át tavasszal, azóta csak nálumk lehet hiba a lakásban, amíg az üvegszálas kébel rendben van).

Néhány helyen van még koax vagy adsl szolgáltatás kábelen... azokat érdemes kerülni, ha van valamilyen üvegszálas alternatíva más szolgáltatótól.

Gyakorlatilag gigabites netnél rosszabbat nem tudsz venni, az ára pedig kiváló. Sajnos valószínűsíthetően ez nem sokáig lesz már így, hogy fidesz kézbe kerültek. Be lesz drágítva idővel a többiek szintjére.

TV szolgáltatás igazándiból rendben van. Sőt talán az egyik legjobb. Ők kihasználják azt, hogy minden tv-ben adott a DVB-C vevő, és a hozzá tartózó kódolókártya olvasó, azaz nincs tv box meg ilyen marhaságok. Koaxon megy a tv adás, amit a tv-be dugsz, egy kis konfiguráció után pedig már megy is. A cam modul csak plusz fizetős csatornákhoz kell (pl hbo, vagy szexcsatorna), a többi megy nélkülük is. Jelenleg az összes sportadó elérhető a kínálatukban, mind HD minőségben. Én nem is nézek mást, mert a többi fent van torrenten vagy streamen.

Nagyon jó csatorna még a HGTV, ami korábban csak itt a diginél volt elérhető? Nem tudom most is így van-e. Ajánlom. Ilyen házfelújítós műsorok mennek 0-24-ben 😃😃

Szóval visszatérve a koaxos dologra. Egyszerűen lehet hozzá csatlakoztatni számítógépes DVB-C tunert is így, és lehet normálisan rögzíteni tv adást. Meccseket szoktam felvenni magamnak, amiket szerverről bárhonnan bármikor elérek így.

Vezetékes telefon az van.

Digi mobil:

A lefedettség botrányos, de ugye ez is már a fidesz ellehetetlenítése miatt alakult így. Egyszerűen nem adtak nekik használható frekvenciasávokat. Így, hogy fidesz kézbe került, ebben jelentős változást várok. Viszont ez is az árak növekedésével fog járni majd, azaz nem lesz előnye a dolognak végeredményben.

Jelenleg amit kihasználok az egy ezer forintos mobilnet csomag. 50GB netet ad, és ha elfogy akkor csak belassul. Ezt csak kábeles előfizetők igényelhetik.

Amúgy pedig van valami 30 giga internetes telefon csomagjuk is, de ugye azt nem lehet csak mobilnetként használni. Az is olcsó, de a lefedettség miatt ez inkább egy másodlagosnak lehet ideális. Tehát legalább egy legolcsóbb 1 éves feltöltőkártyás csomag kell mellé a 3 nagy szolgáltatótól.

Közben nézem a többieket: hát igen,a digi saját csatornáinak kikerülésével sok hasznos csatorna eltűnt. Nyilván ami jogok a digi sportnál voltak, azokat átvette más, de a minőség.... a digi se volt csúcs, de ezek meg a mindennek az alja. Illetve a digi óriási támogatója volt a magyar sport utánpótlásnak, rengeteg dolgot szerveztek, csináltak nekik médiát, műsorokat, stb... ez megszűnt.

Illetve a doku adók. Nagyon jó minőségű dokufilmeket vettek meg, amik jelenleg így nem elérhetőek már szinkronnal/magyar alámondással: BBC, DW, francia cuccok is voltak, stb... rengeteg állatos és társadalmi dokufilm nem jut el a magyar közönséghez már.

Viszont a legtöbb előfizetőnek ez szerintem nem számít. Nekem nem... nagyon ritkán kapcsoltam rájuk.

Jöttek helyette más csatornák, discovery csoport került a csomagba helyettük.

2023. márc. 13. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
59%

"Sajnos valószínűsíthetően ez nem sokáig lesz már így, hogy fidesz kézbe kerültek. Be lesz drágítva idővel a többiek szintjére."

Bánom is én, ha drágább lesz, csak a szolgáltatás minőségét ne rontsák le!

2023. márc. 13. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!