Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a laptopról?

Figyelt kérdés

[link]

Jelenlegi asztali gépemet szeretném lecserélni egy laptopra, és ezt néztem ki. Átlagos használatra kell, meg max nagyon egyszerű játékok mint például Minecraft vagy GTA San Andreas, de ez is csak ritkán lenne. Főként az számít, hogy gyors legyen, és legalább 2-3 évet kibírjon.

2023. márc. 10. 18:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ryzen prociknál a sorozatot kell nézni, minél nagyobb annál jobb (1000, 2000, 3000, stb.). Ez olyan mint az Intelnél a generáció és miden sorozatban 3-as, 5-ös, 7-es stb.
2023. márc. 10. 22:51
 12/22 BalazsBence ***** válasza:

Itt nem csak az számít, hogy a processzor mennyit támogat. Az alaplapi chipset is fontos, illetve a gyártónak lehetősége van rá, hogy egyszerűen BIOS-ban megszabja, hogy a gép milyen konfigurációval hajlandó egyáltalán elindulni. De végülis igen, próba szerencse alapon meg lehet próbálni elindítani akár egy 32GB-os modullal is…

Amúgy most nézem megint, és előző válaszommal ellentétben, végül is nem egyértelmű, hogy ez most 2 x 4GB memóriával jön, amiből az egyik integrált, vagy 1 x 8GB-tal, ami integrált. Utóbbi eset a jobb, mert az viszont a hivatalos specifikáció szerint is bővíthető 16 GB-ig.

Amúgy a CPU szerintem megfelelő. Benchmarkok alapján átlag irodai felhasználásra, böngészésre, iskolához, munkához ez tökéletesen elég. 2 magos, 4 szálas. Nem lesz lassú. Semmi gond nincs vele. Játékokat nem tudom.

Ami még jó, hogy SSD 256 GB van benne. Ez ilyen minimális ajánlott méret szerintem. El lehet rajta férni.

2023. márc. 10. 23:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

#kérdező

- Ha 11.generációstól kisebb procival + dedikált kártyával nézel laptopot akkor olyat nézzél amiben az MX250 dedikált kártyától is nagyobb van, mert csak azok tudnak többet az Iris Xe integrált kártyától.

- Ami laptopot másodjára néztél, 10.generációs procival és MX130-as dedikált kártyával, az sokkal rosszabb.

[link]

Nem kell aggódnod abba a laptopba nem akar össz. 16GB-nál többet tenni. Én kipróbáltam, és tettem mellé 16GB-osat a 8GB integrált mellé, és problémamentesen, simán megy vele. Ezek már modern laptopok, nem olyanok mint a régiek.

1x8GB van az alaplapra integrálva és 1 RAM foglalata van, ami üres.

https://www.youtube.com/watch?v=xNj2d4sb8Vw

2023. márc. 11. 05:16
 14/22 anonim ***** válasza:

#kérdező

Ha megvennéd ezt a laptopot arra számíts, hogy nem egyszerű telepíteni Win.10 vagy Win.11-et mert a Microsoft még nem tette bele a telepítőbe ezeknek az új gépeknek a driver-ait.

https://www.youtube.com/watch?v=Sf7fyJcs5Aw

2023. márc. 11. 19:39
 15/22 A kérdező kommentje:

Nekem legalább 8 giga ram kellene, még azzal elvagyok egy darabig.

#14 ez nem hangzik valami jól, akkor kb az újabb hardvereket még nem ismeri fel?

[link]

Erről mi a véleményetek? Ez az utolsó :D

AMD-s proci, SSD, 9 Giga ram

2023. márc. 11. 19:44
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell dönteni, ebben ennyivel rosszabb az integrált videokártya.

[link]

2023. márc. 11. 20:01
 17/22 A kérdező kommentje:

uhhhh

akkor ez is úszott

2023. márc. 11. 20:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ASUS VivoBook X515EA még drágább lenne biztos min. 20ezerrel ha lenne rajta op.rendszer. Csak van olyan ismerősöd akivel rátudjátok tenni az op.rendszert. Az emegnál is csak azért olcsóbb mert most akcióban árulja.
2023. márc. 11. 20:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha a wifi driverét ráteszitek, hogy felismerje a wifit akkor már nincs gond mert az op.rendszer automatikusan telepíti a többit ami kell neki.
2023. márc. 11. 20:33
 20/22 A kérdező kommentje:

18-as: persze, a mostani gépemen kiírnám pendrivera a telepítőt.

meg egy másik penre a wifi drivert felteszem, és akkor okés.

2023. márc. 11. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.