Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a laptopról?

Figyelt kérdés

[link]

Jelenlegi asztali gépemet szeretném lecserélni egy laptopra, és ezt néztem ki. Átlagos használatra kell, meg max nagyon egyszerű játékok mint például Minecraft vagy GTA San Andreas, de ez is csak ritkán lenne. Főként az számít, hogy gyors legyen, és legalább 2-3 évet kibírjon.

2023. márc. 10. 18:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
58%
Hát szerintem elég gyengus
2023. márc. 10. 18:23
 2/22 anonim ***** válasza:
69%
Nem rossz kis gép ez. Amit írtál, arra bőven jó.
2023. márc. 10. 18:56
 3/22 anonim ***** válasza:
58%
Ez egy alapszintű (kivitelű) és viszonylag gyenge gép, ennyiért újonnan ennyit várhatsz. Persze vannak ennél gyengébbek/lassabbak is, ebben legalább egy viszonylag új (2 éves) i3 van. Hogy mennyit bír, nem tudom, de mint írtam, alapgép.
2023. márc. 10. 18:58
 4/22 BalazsBence ***** válasza:

Alapjában nem volna rossz, viszont a memóriát csak max 12 GB-ig lehet bővíteni úgy nézem.

[link]

Szerintem manapság ajánlatos a legalább 16 GB memória, főleg ha új gépet vásárol az ember. Vagy legalább lehessen annyira bővíteni. Nekem ez az, ami nem tetszik benne, és emiatt valószínűleg másikat néznék. De ha csak egyszerű dolgokra használod, kevés programot futtatsz, nem nézel sok tab-ot egyszerre a böngészőben, akkor akár jó is lehet.

Ha mégis megveszed, és majd esetleg ram bővítésre kerül a sor, akkor érdemes tudni azt is, hogy néha előfordul, hogy a gyártók helytelenül adják meg, és mégis bele lehet tenni több memóriát egy gépbe. Ha szükségessé válik, akkor érdemes megpróbálni belerakni egy 16 GB-os modult és megnézni mit szól rá. Vesztenivalód nincs vele.

2023. márc. 10. 19:20
 5/22 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem egy erőmű, de max 130 ezrem van laptopra, használtat meg nem szeretnék. Ebben az árban Dual Core/Celeron/Pentiumos laptopok vannak, de gondolom az i3 csak erősebb ezeknél. Jelenlegi asztali gépemben negyedik generációs i5 van, mindent azonnal csinál, nem fagyogat sosem, ha valamelyik laptop legalább hozza ezt a szintet, akkor nekem tökéletes.

Tudom, hogy még lehetne gyüjteni hozzá, de minél hamarabb kellene, ezzel egyúttal kevesebbet lógnék előtte, mert nem játszanék rajta.

2023. márc. 10. 19:27
 6/22 anonim ***** válasza:
41%

2 magos gépek kerülendőek már.

5300U vagy 1135G7 a legolcsóbb, ami ma ajánlható. Inkább AMD, annak erősebb az igpu-ja.

Ha esetleg SA helyett Gta V is cél lenne, akkor MX350-450-550 lehetne a cél.

2023. márc. 10. 20:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

64GB RAM-ot támogat a processzor. 8GB az alapra van integrálva és e mellé pluszba tehet még akár 32GB-os memóriát is.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=GWt8xpjgwms

2023. márc. 10. 21:40
 8/22 A kérdező kommentje:

játszani már nem nagyon szeretnék, kezdem megunni. Nem is találok számomra érdekeset már, egyedül a last of us-t akarom még kijátszani, aztán búcsú a géptől.

Ezt találtam egyébként dedikált grafikával:

[link]

és talán egy Lenovo-t (X240, T60) jobban megvennék, mert ismerem. Illetve Hp laptoppal is volt dolgom (régi Compaq széria), ezeket szívesebben vennék. AMD-s gépem még nem volt, nem is tudom, ebből melyik proci lenne jó, vagy náluk is a Ryzen 3/5/7/9 az ugyanaz mint az intel "i" procik?

2023. márc. 10. 22:05
 9/22 A kérdező kommentje:

Ja és még a Fujitsu laptopok is nagyon tetszetősek.

De lehet, hogyha nem találok semmi érdemeset, akkor még várok +1 hónapot, és hozzádobok még 30 ezret.

2023. márc. 10. 22:07
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Az Iris Xe grafikus kártya, ami a 11.generáció processzorba van integrálva, jóval többet tud mint az MX130. Ha teheted akkor 11.generációs procitól ne vegyél kisebbet.

[link]

2023. márc. 10. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!