Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 2017-es Macbook Pro (intel...

2017-es Macbook Pro (intel core i5) jól bírja a Premier Pro-t?

Figyelt kérdés

Már egy ideje használok rajta 2022-es Photoshoppot, és nagyon szépen futtatja, 1-2 megterhelőbb effektnél szokott csak melegedni/hangosodni. Az lenne a kérdésem a Premier Pro mennyire teljesítményigényesebb mint a PS, elég-e ez a teljesítmény hozzá?

(Tudom hogy neten megtalálom az adatokat a gépigényekről ezeket természetesen megnéztem, de én azt tapasztalom hogy a gyakorlat nem mindig tükrözi ezeket)

2023. márc. 10. 09:53
 1/8 anonim ***** válasza:
nem elég hozzá, de elfut rajta
2023. márc. 10. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
2023. márc. 10. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:

A photoshop egy magot igényel csak, az bármin elmegy normálisan - legfeljebb lassabb..

A Premiere és maga a videóvágás sokkal teljesítményigényesebb. Ha ügyelsz arra, hogy csak olyna formátumokkal dolgozz, amihez rendelkezésre áll hardveres gyorsítás (pl H264,H265) akkor egész jól el fogsz boldogulni vele még 4Kban is. Ha valami komolyabb anyag jön ( mittudomén 4:4:4 4K RAW) akkor az ott letérdel majd :D

Bármiből tudsz csinálni proxyt így némi időráfordítás után gyakorlatilag bármilyen anyagot tudsz vele vágni.

A komolyabb aminációkkal és effektekkel küzdeni fog, a támogatott formátumokba az exportálás viszont egész gyors lesz.

2023. márc. 10. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:

"A photoshop egy magot igényel csak, az bármin elmegy normálisan - legfeljebb lassabb.."

Ezt a gyakorlatban tapasztalom. A 2014-es i5-4xxx procis Mac Minimen kb ugyanúgy fut mint a Ryzen 7 2700-as 16 magos procis gépemen.

2023. márc. 10. 13:00
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egyébként MVI formátumban készítem a videókat, de a full HD is bőven megtenné a 4K helyett.
2023. márc. 10. 18:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel rögzítesz MVI-t? Valami régi Canon kamerával?
2023. márc. 10. 21:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, Canon EOS M50
2023. márc. 10. 23:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez mondjuk nem régi :D

Állítsd át a video beállításokat, ez a kamera tud .mov-ba rögzíteni(4K-t csak abba tud ). Maga a videó az standarn H264, gond nélkül boldogul vele a Macbookod 4Kban is :)

2023. márc. 10. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!