Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SOS valaki segítene nem akar...

SOS valaki segítene nem akar bekapcsolni a laptopom?

Figyelt kérdés
Csak töltővel működik, de többször kikapcsol magatól. Most is az történt és mind kiírja, hogy a rendszer diagnosztizálja majd újraindul, és ezt csinálja ciklikusan. Én már nem tudom mit csináljak vele, a sírás kerülget nagyon kellene készüljek a vizsgámra, de így nem tudok. Már emiatt windowsot is cseréltem egy hete, elveszett minden anyagom, mert nem tudtam belépni. Kérlek ha valakinek valami ötlete van ossza meg velem is köszönöm.

2023. jan. 22. 23:11
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
újra kell telepíteni
2023. jan. 23. 07:48
 22/29 anonim ***** válasza:
62%

Ha mindig kikapcsolgat, akkor adatmentést se tudsz önállóan csinálni az a baj, kérd szakszerviz segítségét, mentsék le az adatokat.

Van lehetőség arra hogy könyvtárban, gépnél, pendrive-n vidd az anyagokat és arra is mentsd le? Inkább két pendrive-ot vigyél és mindkettőre ments.

A vírusprobléma miatt nem tudom mennyire engednek ilyet könyvtárak.

2023. jan. 23. 07:58
 23/29 NTBS ***** válasza:
Vidd el szervizbe.
2023. jan. 23. 13:16
 24/29 anonim ***** válasza:

#22 vagyok.

Örülök a lepontozásnak. Bleképzeltem magam abba a helyzetbe amit Kérdező írt: vizsgára kell készülni és nem kapcsol be a tanuláshoz-felkészüléshez szükséges eszköz, amelyen minden anyag rajta van.

2023. jan. 23. 13:19
 25/29 anonim ***** válasza:

Vannak szervizek, amik egész gyorsan tudnak dolgozni, sok helyen lehet kérni express szolgáltatást is, persze külön díjért persze.

Az a gond, hogy így láttatlanban, tényleg nehéz hasznos tanácsot adni, mert egy laptopnak millió meg egy baja lehet, ahogy írták a kontakt hibás töltő és egyéb hardveres dolgok mellett, szoftveres is lehet és sajnos nincs ilyen általános megoldás, ami mindent megold hirtelenjében :(

Újratelepítés valóban megold sokszor sok gondot, de ugye az adatvesztéssel fenyeget, ami most jelen esetedben nem opció az anyagok miatt.

2023. jan. 23. 14:03
 26/29 anonim ***** válasza:

#25 "Újratelepítés valóban megold sokszor sok gondot, de ugye az adatvesztéssel fenyeget, ami most jelen esetedben nem opció az anyagok miatt."

Na hát ezért kell legalább 2 partició és az adatokat a D-re rakni, hogy ha csak valami logikai probléma van, akkor a windows újratelepítése esetén az adatok megmaradjanak. Persze a hardveres problémát ez sem oldja meg, de egy hibalehetőséget kizár. A másik dolog a fontos adatoknál a rendszeres mentés külső adattárolóra.

Visszatérve az edereti kérdésre, az első az lenne, hogy a bios-ig el jut-e és ott stabil-e a laptop. Ha ott stabil, akkor a következő, hogy kiszerelném a merevlemezt és egy asztali gépbe rakva megnézném a HD Sentinellel. Ha a HD Sentinel hibát jelez a merevlemezre, akkor meg van a baj. Ekkor amit még lehet fontos dokumentumokat lementenék róla. Utána a hdd mehetne a levesbe és újat tennék bele. Ha a HD Sentinel szerint nincs hibája a merevlemeznek, akkor máshol kell keresni a bajt(alaplap, memória, tápegység). Memória, táp cserélhető, alaplapot nem éri meg.

2023. jan. 23. 15:33
 27/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm szépen. A Biosba be tudok lépni, már beszéltem valakivel, megnézi.
2023. jan. 23. 17:52
 28/29 anonim ***** válasza:
Drukkolok, hogy sikerüljön.
2023. jan. 23. 20:42
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha azt mondja: újra fogja telepíteni, mondd neki, hogy mentse le az adataidat előtte. Valami Live Linux segítségével be boot-olni vagy - ha nem garanciális már - merevlemez kiszerelése és adatok lementése másik gépben.
2023. jan. 23. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!