Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyit lehet elkérni egy API...

Mennyit lehet elkérni egy API elkészítéséért?

Figyelt kérdés

Ez lesz az első ilyen melóm és nem tudom mennyit lehet elkérni ezért.

Az API az alábbit csinálná python-ban:

Egy nagyker adatbázisából gyűjtené az adatokat és transzferálná a viszonteladó adatbázisába. Az ügyfél szeretné paraméterezni, hogy milyen termékek kerüljenek az ő adatbázisába.

Automatikusan fut, mindaddig míg a kezelő meg nem változtatja a paramétereket. Mentés után szintén automatizált lesz.

Annyit hozzátennék, hogy egy emberi erőforrást váltana ki.

2023. jan. 9. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

OK, de amit leírtál az nem egy API. Nekem úgy tűnik, hogy itt 3 funkció van:

1) Megtervezni és fenntartani a viszonteladói adatbázist. (de legalább kidolgozni egy adatmodellt az ábrázolásra)

2) A nagyker adatbázist (illetve annak egy részét) folyamatosan szinkronizálni kell a viszonteladó adatbázisával. (ha szerencséd van, akkor a nagyker adatbázisnak van API-ja, ahonnan direkt szedheted az adatokat)

2) API ami a viszonteladói adatbázisából ad adatokat a viszonteladó webshopjának.

Talán az API-t a legegyszerűbb megírni, ha a többi adott. De szerintem erre így nem lehet árajánlatot adni, mert ez specifikációnak kevés, végtelenségig lehet hegyezni, hogy mit akar a megrendelő, anélkül meg úgyis csak vaktában lövöldözünk.

2023. jan. 9. 23:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Adatbázist nem kell terveznem, mivel az már adott. Nekem csak annyi a dolgom, hogy szinkronizáljam a két adatbázis közötti egyedek tulajdonságait, melyet az adminisztrátor választ ki a szűrése alapján.
2023. jan. 10. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Én nem látom, hogy ebben hol van API egyáltalán.

Ami fogalmilag legjobban lefedi ezt, azt úgy hívják, hogy ETL.

2023. jan. 11. 10:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem köszi a helyesbítést. Viszont visszatérve az eredeti kérdésre, mennyit lehet ezért elkérni?
2023. jan. 11. 11:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt mégis honnan tudhatnám?

Nem látom se a forrás-adatbázist, se cél-adatbázist, nem tudom, milyen hozzáférés van, nem tudom, milyen környezetben kéne futtatni a az ETL process-t, stb, szinte semmit sem tudok.

Márpedig enélkül fogalmam sincs, hogy mennyi idő lesz megcsinálni, ezt neked kell tudnod a részletek ismeretében.

Ezt úgy szokás megcsinálni, hogy készítesz egy időbecslést rá minden részletet végiggondolva.

Érdemes min-max becslést csinálni, és akkor mondjuk kijön, hogy minimum 40 óra, maximum 60, akkor mondjuk 50 órára bevállalod, amit az óradíjaddal beszorzol, és annyit kérsz érte.

2023. jan. 11. 11:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Értelek, köszönöm!
2023. jan. 11. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!