Használtan vett gépben egy hét után "elkattant" a vinyó? Reklamálhatok érte?
Mikor vettem a gépet az egyik helyi számtech boltban biztosítottak arról, hogy "Jó a vinyó, nincs szükség cserére". 250 GB-os, 6 év 3 hónap üzemidővel, hibás szektor nélkül, 100%-os kondícióval. Adtak egy papírt is amin ezek rajta vannak. Ma mikor akartam indítani a gépet nem töltött az oprendszer, csak ritmusos kattogás hallatszott. Levettem az oldalát, a HDD az.
Most ilyenkor mi van? Mert én úgy tanultam, hogy 3 évnél régebbi vinyóval nem adunk el SEMMIT, és 5 év után magáncélra se használjuk, mert már bármi lehet vele. Persze ez alatt az üzemidőt értem, nem a naptári időszakot. De a bolt vezetője szerint ez hülyeség, az a lényeg, hogy a HD Tune, HD Sentinel miket mutat. De nekem mégis megnyekkent egy hét után. Reklamáljak, vagy vegyek inkább egy 240-es SSD-t és tegyem újra a rendszert? Egy Dell OptiPlex 780-es gépről van szó, 20 ezerért vettem.
250GB-os HDD-ket vettem múltkor darabját 600, igen hatszáz forintért.
Szerinted?
"Mert én úgy tanultam, hogy 3 évnél régebbi vinyóval nem adunk el SEMMIT, és 5 év után magáncélra se használjuk, mert már bármi lehet vele. "
Ezzel nem értek egyet, bárki is tanította. A múltkor megtaláltam a 20 éves Quantum hdd-met és ugyanúgy ott volt rajta minden mint ahogy legutóbb ki lett véve a gépből
Hdd??? 2022-ben? Mire??
Cseréld SSD-re, akkor még használható is lesz a gép.
Szóval: Adattárolásra tökéletes egy 3-5 éves HDD, ha nincs felpörgési hibája, hibás szektora. De rendszert futtatni róla napi használat mellett, már nem éppen.
Tegyél bele egy 120-as SSD-t a rendszernek és háttértárnak keress bele egy régebbi, de jó vinyót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!