SSD-n elég csak szimplán a lomtárban törölni a dolgokat hogy végkép eltűnjenek és az elfoglalt hely is felszabaduljon?

Nem.
Felülírható megjegyzést kap, de adott esetben helyreállítható.
Töltsd le ezt, és ezzel töröld ami kényes:

elfoglalt hely az feluliraskor "szabadul fel" (foglalodik le massal)
de a rendszerek szabad helynek jelzik ki
lomtart ki is lehet kapcsolni (vagy nem hasznalni) ha nem vagy felos

#4-nek:
Ez is egy jó ötlet!
A vicc hogy nekem is ki van kapcsolva, de ez most eszembe sem jutott mint megoldás! XD

Ez már XP-n HDD-vel is így volt. Ha lomtárból töröltél felszabadult a hely. De talán még win95-ön is...
SSD-n is felszabadul.

#6-nak:
A lomtárból törlés sem megoldás, a VÉGLEGES törlésre.
A lomtár egy átmeneti tároló, az ott lévő dolgok nem fognak felülírásra kerülni. Ha törlöd a védett lomtárból, akkor kap "felülírható" bejegyzést.
De továbbra is helyreállítható, amíg felül nem írja a rendszer.

"és az elfoglalt hely is felszabaduljon"
en ebbol arra kovetkeztetek nem biztonsagi okokrol van szo
hanem pusztan hogy a helynyeresrol
amihez eleg a lomtar uritese (vagy lomtarbol adottak torlese)
ha csak nincs egy biztonsagi lomtar, arnyekmasolat, annak arnyekmasolata
10szeres arnyekmasolat mindenrol vagy megtobb
mezei felhasznalo hetkoznapi dolgaihoz van 4 szervere hozza es raidok benne osszefuzve amiken arnyekmasolatok gyulnek
meg persze ott a cloudbackup is 3 fele garanciat valalo szolgaltatonal

#7-nek:
Én a kérdésre válaszoltam. Abban nincs szó file visszaállításról csak tárhely felszabadulásról.
De amúgy sincs igazad. Amit ssd-ről szándékosan törölsz (shift+del) az valóban törlődik, nincs szükség felülírásra mint hdd-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!