Ügyfélkapuból lehet utólag törölni az ujjlenyomatom? ha igen, hogyan?
Lejárt ma személyim, bementem újat csináltatni. Ujjlenyomtatot is vettek. Annyira mogorva volt a nő, hogy mikor megkérdezte, hogy tárolhatja-e az állam/ügyfélkapu az ujjlenyomatom, csak annyit válaszoltam, hogy mindegy. Ezt utólag megbántam, de szpciális szorongásom van és félek visszamenni töröltetni. Ő pedig bejelölte, hogy tárolják. Utólag valahogy meg tudom oldani, hogy ne tárolják? Nem használom az ujjlenyomat-olvasó funkciót a telefonomon és nem igazán bízom az államban sem. (nem politikai kérdés, légyszi ne vigyük el arra)
Köszönöm, ha segítesz!
Kedves Kérdező! Sikerült valahogy töröltetned?
A chip egyébként mindenképp tárolja, Te arról nyilatkozhatsz, hogy a személyi- és lakcím nyilvántartás tárolhatja-e. Elvileg csak azért tárolják ott, mert így, ha elveszted nem kell bemenned Kormányhivatalba, hanem megigényelheted ügyfélkapuból az újat.
Tőlem nem kérdezték meg, hogy szeretném-e, automatikusan beállították, én meg ezért azt hittem kötelező, és alá is írtam.
Utólag olvastam, hogy ez nem kötelező, és ami nem kötelező azt nem adnám meg én sem.
Szóval sikerült a törlés?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!