Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ügyfélkapuból lehet utólag...

Ügyfélkapuból lehet utólag törölni az ujjlenyomatom? ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Lejárt ma személyim, bementem újat csináltatni. Ujjlenyomtatot is vettek. Annyira mogorva volt a nő, hogy mikor megkérdezte, hogy tárolhatja-e az állam/ügyfélkapu az ujjlenyomatom, csak annyit válaszoltam, hogy mindegy. Ezt utólag megbántam, de szpciális szorongásom van és félek visszamenni töröltetni. Ő pedig bejelölte, hogy tárolják. Utólag valahogy meg tudom oldani, hogy ne tárolják? Nem használom az ujjlenyomat-olvasó funkciót a telefonomon és nem igazán bízom az államban sem. (nem politikai kérdés, légyszi ne vigyük el arra)

Köszönöm, ha segítesz!

2022. okt. 16. 18:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! Utólag lehet valahogy korrigálni? Persze, csak amire van opció, ami államilag kötelező, hogy meglegyen nekik, az tárgytalan. :)
2022. okt. 16. 23:03
 12/14 anonim válasza:
Bár régi a kérdés, de válaszolok. Sajnos kötelezóvé tették, ami MÉLYSÉGESEN FELHÁBORÍTÓ!!!! Viszont van egy kiskapu még (egyelőre) : a jogosítvány elfogadható személyazonosító dokumentumként. 1000%, hogy ilyen baromsághoz nem járulók hozzá! Aljasság az egész.
2022. nov. 16. 10:36
 13/14 anonim ***** válasza:
A végén még kénytelenek lesztek gumikesztűt húzni mackózásnál... :P
2022. nov. 16. 11:39
 14/14 anonim válasza:

Kedves Kérdező! Sikerült valahogy töröltetned?

A chip egyébként mindenképp tárolja, Te arról nyilatkozhatsz, hogy a személyi- és lakcím nyilvántartás tárolhatja-e. Elvileg csak azért tárolják ott, mert így, ha elveszted nem kell bemenned Kormányhivatalba, hanem megigényelheted ügyfélkapuból az újat.

Tőlem nem kérdezték meg, hogy szeretném-e, automatikusan beállították, én meg ezért azt hittem kötelező, és alá is írtam.

Utólag olvastam, hogy ez nem kötelező, és ami nem kötelező azt nem adnám meg én sem.

Szóval sikerült a törlés?

2023. ápr. 13. 18:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!