Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen Linux distro-t telepíts...

Milyen Linux distro-t telepítsek erre a gépre?

Figyelt kérdés
Felleltünk egy ezeréves gépet, ezeréves komponensekkel. Telepítettem rá egy Windows 10-et, de haldoklik tőle szegény. Mivel házi szervernek szánnám, úgy vélem tökéletes volna Linux-szal felruházni, viszont világéletemben Windowsos voltam, így tanácsot kérnék, melyik distrot érdemes alkalmazni?

ma 09:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Amelyik elfér egy 1.44 es floppyn.
ma 10:00
 2/6 A kérdező kommentje:

Azért annyira nem ősrégi.

4 gb ram van benne meg egy 512 gb-os sata hdd (tudom, ne használjak hdd-t boot drivenak, de ez van)

ma 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:

És milyen proci? 32 vs 64 bit?

Milyen alaplap? Milyen vga? Milyen periféria? Fdd, dvd, lan?

ma 10:12
 4/6 SIDLER22 ***** válasza:

Szervernek én alap Debian-t szoktam használni.

Nincs rajta semmi előtelepítve és nem is használ nagyon új szoftvereket csak mindenből egy nagyon stabilat. Pont ami kell egy szerver környezetben.

A telepítés alatt, a szoftverválasztásnál ki szoktam venni minden pipát és úgy telepítem föl, így kapok egy teljesen üres rendszert. Aztán én teszem rá kézzel az SSH-t meg mindent.

Persze lehet asztali környezettel is telepíteni ha az úgy kényelmesebb, de azzal számolni kell, hogy minden plusz funkció az az erőforrást emészti.

Nekem megy a terminálba való írkálás, de ha ez neked nehézkes akkor fel rakhatsz valamilyen egyszerűbb GUI-t csak ezzel számolj amit írtam.

ma 10:54
 5/6 anonim ***** válasza:
FreeDos pont jó ezeréves gépre. Mindenre felmegy. Gyors is.
ma 11:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a Linux Mint XFCE-t. Elvileg 1 GB RAM-al is beéri, bár ajánlott 2 GB.
ma 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!