Amerikai Sim kártyára lehet Magyarországról pénzt rakni? Mennyi minimum és maximum ideig érvényes?
Geo-locatelt* oldalakhoz kellene, ahol a VPN és a hamis GPS nem működik. Vagy azért, mert a tartalmakat csak helyieknek akarja megmutatni, vagy a GDP miatt. Ilyen pl. a tiktok is. Hogyan lehet Amerikai Sim kártyát használni Magyarországról? Rendelnék egyet. Honnan érdemes? Amazon, ebay?
Légyszi segítsetek!
Köszönöm szépen!
*A geo-locate nem jut eszembe magyarul, bocsánat. Vannak hely-bemérős appok, weboldalak, ezt jelenti a szó.
Tudom, hogy a tiktokot sokan utáljátok és, hogy káros, de kérek mindenkit,ezt ne itt vitassuk meg, mert félreviszi a többi válaszolót. Ha egy ember elkezd offtopicolni, akkor utána sokan teszik. Köszönöm :)
Hiába használsz amerikai SIM kártyát, ha helyileg Európában vagy.
Illetve a mobilnet előfizetés azon a kártyán elég drága lenne.
Néztem youtube tutorialokat és abban valahogy működik. Kiveszi a helyi SIM kártyát, kikapcsolja a GPS-t és egyéb helyi érzékelést és így meg tudja oldani. Pontos részletességgel még nem tudom, nem próbáltam.
Prepaid kártyával lehetne esetleg?
Csak itthonra használnám, tiktokhoz.
Honnan érdemes? Verizon, Sprint, Tmo USA, de ezek külföldre sztem nem postáznak. Vehetsz ebayen, vagy alin is, de 90%-, hogy szürkezónás sim kártya
Amúgy meg teljesen mindegy, vehetsz pakisztáni kártyát is, ha helyileg Magyarországon vagy, azt fogja mutatni lokációnak, ahol épp tartózkodsz (+- 10 méteres pontossággal)
Aliról semmiképp sem vennék, félnék, hogy kínai jön. Ebay, vagy Amazon, amire gondoltam. Mit értesz szürkezónás alatt? Mármint értem, hogy mit jelent, félig legális, félig nem, de miért? Én csak a tiktokot akarom kicselezni, hogy azt higyje, Amerikában vagyok. Embereket, magánszemélyeket stb. nem szeretnék csak a tiktokot.
Köszönöm a normális választ, dobtam egy zöldet neked. :)
Ha olyan amerikai SIM kártyát veszel, akinek Magyarországi szolgáltatókkal van roaming szerződése, nyilván fog működni itthon is. (Mint ahogy a magyar előfizetés is használható kint.). Ebay-en van, megnéztem, pl:
Szerintem töltéssel sem lesz gond, általában mint itthon, van online feltöltési lehetőség.
---------------------------------------
De ugye ezt a problémát nem így akarod áthidalni?
1. Elég drága megoldás általában más kontinensről roaming internetet használni.
2. A geolocating nem csak IP cím alapján megy a legtöbb appon, hanem a készüléked GPS-e alapján (is). Utóbbin pedig az amerikai SIM kártya sem fog segíteni.
Helyette olcsóbb, és biztosabb megoldást javasolnék:
1. Kersel ingyenes USA proxykat. Ezek ideig óráig működnek. Google: free porxy list.
VAGY
Előfizetsz egy VPN szolgáltatásra: pl NordVPN és USA kilépési pontú szervert választasz majd.
VAGY
Ha IT guru vagy, veszel egy $1-2 dollár/hónap linuxos VPS szervert az USA-ban és csinálsz magadnak privát (pl SSH-n) proxy-t vagy VPN-t.
2. Mind Androidra, mind iPhone-ra pedig van GPS pozició "hamisító".
Én iPhone-re a 3uTools használtam egyszer, bár ehhez kell egy PC is. De Androidra a fakeGPS applikáció önmagában tökéletes. Mindkettő oda "repít" ahová akarod.
Én nem bacakodnék amerikai SIM kártyával.
Pl, 5 perc keresgélés, és proxy próbálgatás eredménye.. ingyen:
Úristen 8-as köszönöm a részletes választ, ment a zöld pipa! Már az egész internetet felkutattam ezért az infóert, de semmi hasznosat nem találtam, kérdeztem is, de a legtöbben csak a Tiktokot szidták. :D
Igazából fogalmam nincs milyen SIM-kártyára gondoltam. Prepaid-re természetesen, de a szolgáltatók közül nem tudom. Verizon biztos nem, mert az itt nincs, talán TKOM, ami működne. Ezzen kapcsolatban gondoltam, hogy írok nekik emailt, ha béna leszek és nem találom a neten magamtól.
"De ugye ezt a problémát nem így akarod áthidalni?"
Igazából gondoltam rá áldozni egy kis pénzt, de ez csak pár ezer forint, diák vagyok, keskeny budgettel. SZóval drága szolgáltatásokat nem tudnék venni sajnos. A GPS-t gondoltam kikapcsolni, de, ha mindenképp kér hozzáférést az app, akkor sok mindent nem tudok csinálni vele. :(
"De ugye ezt a problémát nem így akarod áthidalni?"
1: ez jó ötlet, kipróbálom! Köszönöm!
2: az a baj, hogyha a tiktok észreveszi a VPN-t, shadowbannol, azaz a videóimat senki se fogja látni. Nem teljes ban, be lehet jelentkezni, de értelme nincs, mert a videóimat eltünteti mások elöl, a ranlistában meg leghátra rak.
3: Ez nekem túl bonyolult, de, ha az első nem működne, akkor megtanulom a youtuberól. Azon minden IT cucc fent van. (csak ez nem) :D
Fake GPS-t már töltöttem le androidra, de nem mindig működik. Vannak appok, amik észreveszik, legalábbis azt, amit én használtam. (Google play, első találata volt az app. a többi fake GPS-t nem próbáltam.)
Köszönöm mégegyszer! Már tényleg a netet bejártam ezért, de az volt a gond, hogy a korosztályom nem tudja, az idősebbektől meg csak a negatívakat kaptam a tiktok miatt. Mindenki az írja, hogy butít, ami igaz is, de egyrészt ez már elterjedt és visszafordíthatatlan, másrészt meg régen is ezt mondták, amikor a facebook megjelent, szóval szerintem az összesnél ez lesz már.
Köszi a segítséget, és hogy ennyit rámszántál, nagyon jól esett :)
#9:
Szívesen..
Ha VPS-t veszel, nem bonyolult. Az alap Linux-t mikor feltelíptik rá (mert telepítve kapod meg értelemszerűen), egyből lesz egy SSH hozzáférésed. Az meg alapból tud SOCKS5 proxy-t.
Ennyi... Egy új bitet nem kell telepítened, vagy konfigurálnod. És máris van egy fix IP címed saját proxyd. Csak hát olyat használj, ami USA szolgáltató címtartományból ad a szerverednek egy IP címet.
Utánya a Windows-ra letöltöd a putty nevű SSH klienst.
És mielőtt csatlakozol az újdonsült "proxy"dhoz, beállítod a Connection/SSH/Tunnels opióknál a Source portot mondjuk 9999-re, és a "Dynamic" módot. Majd "Add" gomb. Ha jól csináltad a listában megjelenik: "D9999" Ezután vissza a Session lapra, és csatlakozol. (Host Name-nál a VPS IP-je, Port marad 22 vagy amit a szolgáltató adott). Majd megnyíló ablakban a szolgáltatótol kapott felhsználó névvel és jelszóval bejelntkezel. Kapsz egy Linux command promptot, de nem érdekes. Nem kell pickálni :) (Bár megtanulhatod a Linux-ot, hidd el hasznos :)
Utána a böngésződben beállítod Proxynak a 127.0.0.1 címet és 9999 portot Kiválasztod hogy ez egy SOCKS5 típusú proxy. Ha lehet beállítod a proxy-n keresztüli névfeloldást is. És voilá... a friss VPS-es publikus címén keresztül látja a böngésződ a világot :) Ennyi.
És csak a Tiéd, mert a VPS SSH-ra nem tudsz csak Te belépni. Ráadásul az SSH csatorna védett, így senki nem látja mit mókólsz az USA VPS szerveredig bezárólag...
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=sTCiPnth0GM
Ebben a videóban port 2680-ne zavarjon, 9999-el is menni fog :D
Telefonon kicsit bonyolultabb, de azokra is van SSH kliens. Pl a ConnectBot. ott azt hiszem lehet Dynamic proxy-t állítani mint a putty-nál. Ott is ugyanaz, beállítod és csatlakozol. Aztán a böngészőben (vagy az appban ha lehet) SOCKS5 proxy-t állítasz... De ezt nem próbáltam, csak nagyvonalakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!