Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudnátok nekem ilyen laptopot...

Tudnátok nekem ilyen laptopot ajánlani?

Figyelt kérdés

Olyan laptopot keresek, ami nem túl erős és nem drága, tehát lehet alsóbb árkategória is. A lényeg, hogy videószerkesztés-vágás menjen rajta gond nélkül, ne haljon meg a rendereléstől (nem több órányi hosszúságúak, csak max 20 perces videók).

Nem akarok rajta gamelni, semmilyen erősebb szoftvert nem kell vinnie.

A másik fontos, hogy kis méretű legyen és könnyű, beférjen egy táskába (10-12" képernyő).

Az olcsóság fontos szempont lenne.

2022. okt. 16. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Olcsó, kompakt, és elég erős legyen a videovágáshoz is. Könnyű lesz találni ilyet!
2022. okt. 16. 13:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Lehetőleg olyanok írjanak, akik járatosak a témában és a szövegértelmezés is megy nekik. Köszi előre is!
2022. okt. 16. 13:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan elhiheted nekem, hogy járatos vagyok a témában, harminc éve van PC-m, huszonöt éve vannak laptopjaim. Jelenleg egy 860 ezer forintos MacBook Pro-t használok az asztali gép mellett. AZ alkalmas videovágásra. Amit te felvázoltál, az nem.
2022. okt. 16. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen laptop nem létezik, ami olcsó, kicsi és erős a videó szerkesztéshez. Vannak 11 col, de 1,1 ghzvel és 4 gb rammal nem igazán lehet videót vágni.
2022. okt. 16. 13:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném, hogy semmilyen professzionális szoftver nem kell (Adobe vagy Sony vegas), mivel csak rövidebb vlogok megvágása menne rajta, akár valami ingyenesen letölthető programmal.
2022. okt. 16. 14:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, mert számolnia kell a processzornak, plusz nem árt némi memória és tárhely is. Érted?
2022. okt. 16. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:
80%

A "nem túl erős" és a "videószerkesztés-vágás" kizárja egymást.

Vegyél egy 9. generációs iPadet, a kívánt méretnek megfelel a 10,2 collos kijelzőjével, és a teljesen alap videószerkesztéshez tökéletes az iMovie.

2022. okt. 16. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen laptop nem létezik.
2022. okt. 16. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ahogy a többiek írják, a szempontjaid jobbára egymást kölcsönösen kizáró feltételek.

A kicsi és erős gép drága. Az olcsó gép vagy gyenge/lassú, vagy nagy méretű. A három féle szempontból legfeljebb kettő tud együtt megvalósulni.

Sőt az sem ritka, hogy még a nagy teljesítményű laptopok sem képesek azonosan nagy teljesítményt nyújtani akkuról, mint 220-ba dugva.

A tabletek valamennyire képesek lehetnek arra, amit szeretnél, de az ár és teljesítmény ott is szűk keresztmetszet lehet. Igazán nagy teljesítményű (és tárkapacitású) tabletet sem fogsz olcsón kapni.

Az Apple M1 gépei teljesítményben, méretben és árban is elég jól optimalizáltak, de olcsónak legfeljebb relatíve tekinthetők. Használtan lehet olcsóbban találni, mint boltban, de még úgy sem kevés pénz.

Egy M1 procis MacBook Air képes kis méretben hozni nagy akku élettartam mellett is a komoly videó képességeket. Az M1 Airben nincs ventilátor, ezért inkább a M1 Prókat szokták ajánlani, de az én videó szerkesztési tapasztalataim alapján teljesen jól helyt áll az Air, nincs szükség ennél jobb gépre - 4K videót DaVinciben szerkesztve. Simán hozza azt a teljesítményt, amit a 15" Intel MacBook Pro (vagy ugyanazt a konfigurációt használó nem Apple gép).

2022. okt. 17. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!