Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vettem egy új gépet, de a...

Vettem egy új gépet, de a monitor sötét marad?

Figyelt kérdés

Átalakítóval lehet csak csatlakoztatni a monitort, más gépnél működik, két átalakítót is próbáltam.

A régi gépemmel működik a monitor, az újnál nem.

Monitor ki-be kapcsolásnál bejön a no signal felirat, majd eltűnik és sötét marad.

Az új gép átalakítóval még CRT monitorral is működik, nekem 5-6 éves LG minitorom van, azt nem akarja felismerni.

Mit tudok csinálni?

2022. okt. 15. 10:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A következő a teendőd. Pontosan leírod ide a monitorod típusát, pontosan milyen átalakítóval, milyen kábellel használod. Ez a kérdés igy, ilyen hiányos adatokkal értelmezhetetlen.
2022. okt. 15. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó helyre van dugva az a monitor a gépen? BIOS-ban a video kimenet jól van beállítva?
2022. okt. 15. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a monitor csak analóg dvi-t fogad, a gép meg csak dvi-d jelet küld. 😧
2022. okt. 15. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet:

- Nincs GPU a számítógépben. Ebben az esetben az alaplap hibát csipog, csak sokan elfelejtik bekötni a csipogót, pedig hasznos.

- A GPU csak digitális jelet ad ki, de a monitor csak analógot tud fogadni.

- Ha aktív az átalakító, nem kap elég áramot. Ez GPU függő, hogy melyik mennyi áramot ad ki a kimenetein, lehet a tiéd túl kevés az átalakításra és külső áramforrásra van szükség.

2022. okt. 15. 11:45
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy (videokártya oldal)dvi-d – DSUB(monitor oldal) átalakító van. BIOS-ban nem ad képet, csak a rendszerbe töltve.
2022. okt. 15. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!