Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Legális online vásárlásnál...

Legális online vásárlásnál más országot megadni?

Figyelt kérdés
Például, ha online veszek egy játékot, és megjelölöm Magyarországot, akkor a webshop felszámol 11€ VAT-ot is, Még például Kazahsztánt megjelölve, ezt már nem kéri a websop. Legális, azaz kötelező a valós számlázási adataimat megadni?
2022. okt. 3. 13:50
A kérdező szavazást indított:
Nem probléma ha más száméűzási címet adsz meg, nincs következménye
Probléma, a valósat kell megadnod
6 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Két dolog fog történni:

1. Magyarország helyett Kazahsztánnak fogja az eladó fizetni az adót. Ha ezt a NAV megtudja, bevasalhatja rajtad a hiányt. De 99% hogy tojik rá, mivel ez nem egy akkora összeg amivel megéri foglalkozniuk.

2. Ha probléma adódik és a support kéri az adataid, photoshopolnod kell egy kamu igazolványt amin a kazahsztáni cím szerepel.

2022. okt. 3. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Általában szokott lenni semleges is vagy valami hasonló néven van kinn, a lényeg hogy egy országot sincs akkor megadva, szerintem nincs ember aki önként kiszórja adóba a pénzt ha nem muszáj.
2022. okt. 3. 14:02
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Aztán honnan szerzel kazah bankkártyát például steamre? Ilyen régió beállításához ugyanis az kell...
2022. okt. 3. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk sehol sem írta hogy Steam....
2022. okt. 3. 14:06
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Valóban nem. De kb az összes áruházban hasonló korlátozások vannak, nem véletlen.
2022. okt. 3. 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
#5 Blizzardnál nincs. Legalábbis mi UK címet adtunk meg hogy Fontban fizethessünk. Már régen is megérte, most hogy ilyen fos az euró abszolút megéri.
2022. okt. 3. 14:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Battle.net esetében én is fontot használok, régen is jobban megérte minden mert fontban annyival kevesebb volt minden hogy forintba számolva jobban jött ki az ember mint az euros árakkal.

Ilyen választós rendszer meg asszem pl G2A-n van, pár hónapja pont nem vásároltam ott de ott rémlik, én ott mindig 0%-ost adok meg nem tudom mi pontosan a listában, de van ahol o% VAT vagy miként van kiírva, minek fizetnék többet, hogy tömjem valamelyik ország adóhivatalát? Hát persze.

2022. okt. 3. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!