Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » X-box, PlayStation vagy Gamer PC?

X-box, PlayStation vagy Gamer PC?

Figyelt kérdés

Épp nagy gamer pc alkatrész összenézésekben vagyok és egy ryzen 5 5600 as procis, RX6700xt VGAs (kb rtx3060ti) gépet kb 460ezerbe kerülne összedobni. Wifis b550-es alaplappal, 1 terra Nvme SSD-vel.

Ezzel szemben tegnap rákerestem az xbox és PS5 árakra és látom,hogy azokon is elfutnak a modern játékok és csak 200-250ezerbe kerülnek( áremelés előtt 185ezer volt a PS5).

Persze ahhoz hogy ezeken játszani lehessen elvileg vagy havidíjban kell fizetni valami szolgáltatást és akkor is csak kimondott játékokkal lehetne játszani(pl xboxnál), vagy drágán megvenni a játékot.

(Vagy ezeknél a konzoloknál is van "kalóz"verzió? pl torrentről ugyanúgy leszedem és usb-ről vagy dvdről feltelepítem?)

Amit viszont nem találtam,hogy melyik gépben milyen proci stb van. Azt hogy SSD meg mekkora tárhely azt elég jól reklámozzák,de a többiről nem láttam adatot.

Nyilván a kezelőfelület is érdekes,hisz szerintem a legkényelmesebb a billentyűzet + egér combó. Bár xboxnál elvileg egyes játékokhoz lehet használni azt is.

A lényeg viszont,ha én pl havi 4000et kell fizessek az xbox csomagért akkor egy év alatt 48ezer elmegy és akkor ott vagyok,hogy 4-5év után már ugyanannyiba fáj mint a kinézett PC. (Persze kitudja hogy a pc is hány évig bírja majd)

2022. szept. 26. 05:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

7 vagyok.

Nem fog tönkremenni semmi benne! Vagy hibásan kaphatod, vagy leejtheted a földre a kezedből. A hordozhatóság miatt szerintem sokkal jobb döntés mint az Xbox/pc. Ráadásul az Xbox-on nem tudsz reflex játékokkal játszani annyira.

De én azt javaslom hogy élj a 14napos visszaküldési és visszafizetési lehetőséggel és teszteld le mind a 4-et.

2022. szept. 26. 12:42
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

7 vagyok.

Válassz egy megbízható webáruházat mint pl. az emag, digiprime, radium, ahol le tudod tesztelni őket a 14napos visszaküldési lehetőséggel.

2022. szept. 26. 12:44
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly én is ezen filóztam.Végül Xbox Series S mellett döntöttem (nem volt X).~20 ezerből megvan a game pass előfizetés 1 évre,plusz a játékokat olcsóbban megtudom rá venni.Nagy hátrányát nem érzem,hogy nem pc-n játszom.Töredék áron kaptam egy játékra való eszközt,nem kell 400+ ezret ráköltenem.Ps-nél pedig rengeteg jó exclusive játék van(pc-re is megjelent pár).

Érdemes azt is figyelembe venni,hogy a baráti társaságod milyen platformon játszik.A többiek már leírták a véleményüket.Ezt már neked kell eldöntened, hogy melyik mellett döntesz.

2022. szept. 26. 16:25
 14/16 anonim ***** válasza:
86%

Konzolos irányból tennék hozzá a beszélgetéshez, elsősorban a költség oldalról. A PC vs konzolhoz nem igazán tudok mit mondani azon kívül, hogy PCn játszani általában egy jóval nagyobb egyszeri költség kezdetkor és utána (főleg ha kalózkodsz) jóval alacsonyabb fentartani. Konzolon viszont alacsony a beugró, de részletekben kifizetheted a gatyádat, mivel modern gépeken a kalózkodás effektivé nem létezik.

Hacsak nincs valamiféle elköteleződés egyik irányba személyes vagy baráti okok miatt akkor az Xbox sokkal olcsóbb. Így volt ez már egy ideje amióta a Series generáció kijött, de amióta a PS áremelés megtörtént most már teljesen egyértelműen olcsóbb Xboxon játszani minden szempontból. A gép olcsóbb, a legtöbb játék esetén megkapod a nextgen verziót egy áráért és rengeteg olyan kisebb nagyobb szolgáltatás létezik ami a másik oldalon egyáltalán nem vagy csak külön fizetés ellenében. A Series S tényleg nagyon kedvező árú, de elsősorban egy 1080p konzol így ha jobbhoz szoktál akkor az X lenne az ajánlott vétel. A PS5el ellentétben ez kapható is általában, de sajnálatos módon valószínűleg nem fogsz kapni a hivatalos áron csak drágábban.

A specifikációkat megtalálod számos oldalon bár ezek egyedi alkatrészek így magában nem sokat mond [link] Általánosan a PS5/Series X konzolt valahova az Nvidia 2070-2080 GPUk közé lövik be, van amikben felette van amiben alatta teljesítenek. Az új generáció legelején a multiplatform játékok nagy része PS5ön futott jobban, de ma már a legtöbb esetben Xboxon. A különbség legtöbbször minimális, de van ahol nagyon látszik (pl Resident Evil 2-3). Emellett érdemes figyelembe venni, hogy mivel szinte minden játék kijön még jelenleg a régi gépekre (PS4 és Xbox One) ezért nincsenek nagyon olyan játékok amik kihasználnák az új gépeket. PSen a Ratchet and Clank, Xboxon a Microsoft Flight Simulator (bár ez HDDs PCken is megy) amiket érdemes nézegetni, esetleg mindkettőn a Matrix Awakens demót, azok már hasonlítanak arra ami lesz a jövőben (valamikor). Hogy mikor lesz generációváltás az viszont jó kérdés, akár még két évig (vagy ki tudja meddig) is tarthat a jelenlegi hibrid megoldás...

Az Xbox konzolcsaládot egyértelműen a Game Pass előfizetés viszi a hátán. Két fajtája van, az olcsóbb 3000Ft/hóban "csak" 400 játék van, sok első napos megjelenéssel amiket single playerben játszhatsz. Ha multizni is szeretnél akkor venni kell egy Xbox Live Gold előfizetést, ez olyan 20e egy évre hivatalosan. A jóval értékesebb Game Pass előfizetés az Ultimate ami 4200Ft/hó és cserébe kapsz

- 400+ Game Pass játékot (két hetente jönnek újak és vesznek ki régieket, egy játék 1 vagy több évig van bent, ha egy játék elmegy kedvezménnyel megveheted örökbe)

- 50+ EA Play játékot (előfizetőnek számítasz)

- 300+ PC Game Pass játékot (bármilyen Win10 PCvel megy)

- Xbox Live Gold előfizető vagy tehát korlátlan multi

- xCloud előfizető vagy tehát korlátlan játék streamelés bárhova ahol legalább egy modern böngésző fut és a netsebesség elfogadható

Bár szerintem a GPU előfizetés alapjában véve is nagyon megéri a mai legtöbbször 30 ezres (!) konzolos játékárak mellett, de szerencsére lehet ezt is "optimalizálni". A Microsoft minden erővel azon van, hogy növelje az előfizetői számát így több nem hivatalos kiskapu is létezik a költségcsökkentésre. Ezek léteznek amióta a Game Pass megjelent (2017) és előreláthatóan nem tervezik bezárni őket, de senki nem tudja neked garantálni, hogy örökre így lesz. Ezt csak a félreértések elkerülése végett mondom. Tehát három módszer van olcsóbban Game Passhoz jutni (abból is igazából az Ultimate érdekel minket nyilvánvalóan hiszen ha van akkor gyakorlatilag nem kell játékot venned).

1, Kódos oldalakon (pl cdkeys) vásárolsz jóval olcsóbb Game Pass előfizetésre jogosító kódokat. Ezeket gyakran PCn, egy VPN programmal kell beváltani, mert olcsóságuk általában abban rejlik, hogy egy szegény országból származnak ahol az árak alacsonyabbak. Akárhány hónapot veszel azok összeadódnak, de max 36 hónapnyit válthatsz be egyszerre.

2, (Ez a legnépszerűbb) !CSAK AKKOR HA ÉPPEN NINCS GAME PASS ULTIMATE ELŐFIZETÉSED! Vásárolsz Xbox Live Gold kódokat, max 36 hónapra összesen (amilyen olcsón csak tudsz). Ezeket beváltod a profilodra hasonló módon az elsőhöz. Ezek után az Xboxon előfizetsz 1 azaz 1 hónap Game Pass Ultimatere (ha még nem volt vagy legalább hat hónapja nincs akkor 300Ft, egyébként 4200). Ekkor a meglévő (akár) 36 hónap Goldod 36 hónap Game Pass Ultimaté változik!! Mivel a Gold harmadannyiba vagy kevesebbe kerül mint a GPU ezért gyakorlatilag kevesebb mint 1 év áráért 3 évig egy darab játékot nem kell venned ha nem akarsz... Kevesebb mint 3 évvel és megcsinálhatod, de mivel minden csak drágább lesz szerintem minden szempontból jobb bebiztosítani a 3 évet. Ne felejtsd el kikapcsolni az automatikus megújítást és három év múlva amikor lejár akkor majd újra megjátszhatod. Tehát a valóságban a GPU ára annyi amennyiért Goldot tudsz venni aminél jobb üzletet senki nem tud neked mondani.

3, A legeslegolcsóbb módszer ha nagyon nagyon nagyon nincs pénzed. Ezzel elesel pár extrától a GPUban, de az alap funkciók Xboxon tökéletesen működnek ugyanúgy. Tehát csinálsz 6 vagy 7 profilt Xboxon. Egyet kinevezel a fő profilodnak amin játszol. A többi csak segít, de ettől függetlenül jegyezd fel az összes adatukat és adj meg rendes email címeket, mert fogják kérni a jelszót ha ritkán lépsz be velük. Kell még egy bankkártya is és hogy a gép HOME vagyis OTTHONI módra legyen állítva minden profillal. Erről majd később, de alapból minden profil Home azon a gépen amin csinálták őket. Emlékszel, hogy az első hónap GPU csak 300Ft ha még nem volt előfizud vagy legalább 6 hónapja nincsen? Arra használod az extra profilokat, hogy mindig másikon fizetsz elő 1 hónap GPUra 300Ftért. Elég ha egy profilon van GPU ugyanazon a gépen az összes többi (vagyis a fő profilod) tud játszani mindennel és multizni. Ugyanazt a kártyát használhatod mindegyik profilhoz. Amikor egyikről lejár akkor lépsz a következőre. Ennyi. Cserébe bizonyos extrák például a havi előnyök meg GPU akciók valószínűleg nem fognak működni a fő profiloddal.

Végezetül a Home funkcióról. Egy profil egyszerre egy Xboxon lehet Home ami azt jelenti alapból, hogy azon a gépen annak a profilnak a játékai elérhetőek akkor is ha nem vagy belépve a profilban. Ez némi trükközésre ad lehetőséget két ember között. Ez azóta működik, hogy az Xbox One megjelent (2013) és szinte nulla esélye van, hogy megszüntetik. Tehát lényegében két ember egymás között megoszthatja a vásárolt DIGITÁLIS játékait. Ezt csakis olyan esetben javaslom ha 1000% megbízol valakiben, mert meg kell adnod a bejelentkezési adataidat neki és elméletileg ellophatja a profilodat. Idegenekkel vagy "netes haverokkal" akiket sose láttál ne csinálj ilyet. Még egy dolog: ez csak akkor működik ha a gépeitek mindig online vannak amikor játszotok. Nem kell, hogy mindkét gép mindig online legyen, de akármelyiket kapcsoljátok be mindig legyen net azon. Tehát mindkettőtök profilját le kell tölteni mindkettőtök gépére. Ezután mindketten állítsátok Otthonira (Személyes beállítások) azt a profilt amelyik nem a tiétek. Tehát a te gépeden a haverodét állítod Homera, ő pedig a tiedet a sajátján. Ezután nem kell belépnetek egymás profiljába, de nem is törölhetitek le. Csak legyen a gépen és használjátok a sajátotokat mintha mi sem történt volna. A gép össze fogja fésülni a vásárlásotokat azon a gépen (néha pár perc néha fél óra) és letölthetitek egymás vásárolt játékait a Storeból vagy pedig a teljes könyvtárból a Játékok és Alkalmazások menüben. Minden játék és kiegészítő (DLC) működik így KIVÉVE a játékban vásárolt pénzeket (pl GTA dollár vagy Fortnite V-buck stb) és profilhoz kötött extrákat (pl skinek). Ha belemész egy telepített játékba (játék kezelése) akkor láthatod, hogy ami ami fizikailag letölthető és telepíthető az megoszlik és ami "nem igényel telepítést" menüben van az nem. Így lehet felezni a vásárlási költségeket felváltva vásárlással. Természetesen a megosztott játékokkal tudtok egyszerre és közösen is játszani.

2022. szept. 27. 09:16
 15/16 anonim ***** válasza:
39%

14.

Ez a leghosszabb válasz amit valaha is láttam.))

2022. szept. 27. 09:18
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sok hasznosat olvastam tőletek :)

Barátnőmnek x-boxa van(havi 4200as csomaggal),szóval érdekes volt ezt olvasni. Jó sok hasznos tanács volt benne(#14)

Mindenesetre én maradok a PC-nél szerintem. De ügye lesz x-box is barátnőm lévén(igaz, egy régebbi xbox one,de tökéletes az is)

2022. szept. 28. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!