X-box, PlayStation vagy Gamer PC?
Épp nagy gamer pc alkatrész összenézésekben vagyok és egy ryzen 5 5600 as procis, RX6700xt VGAs (kb rtx3060ti) gépet kb 460ezerbe kerülne összedobni. Wifis b550-es alaplappal, 1 terra Nvme SSD-vel.
Ezzel szemben tegnap rákerestem az xbox és PS5 árakra és látom,hogy azokon is elfutnak a modern játékok és csak 200-250ezerbe kerülnek( áremelés előtt 185ezer volt a PS5).
Persze ahhoz hogy ezeken játszani lehessen elvileg vagy havidíjban kell fizetni valami szolgáltatást és akkor is csak kimondott játékokkal lehetne játszani(pl xboxnál), vagy drágán megvenni a játékot.
(Vagy ezeknél a konzoloknál is van "kalóz"verzió? pl torrentről ugyanúgy leszedem és usb-ről vagy dvdről feltelepítem?)
Amit viszont nem találtam,hogy melyik gépben milyen proci stb van. Azt hogy SSD meg mekkora tárhely azt elég jól reklámozzák,de a többiről nem láttam adatot.
Nyilván a kezelőfelület is érdekes,hisz szerintem a legkényelmesebb a billentyűzet + egér combó. Bár xboxnál elvileg egyes játékokhoz lehet használni azt is.
A lényeg viszont,ha én pl havi 4000et kell fizessek az xbox csomagért akkor egy év alatt 48ezer elmegy és akkor ott vagyok,hogy 4-5év után már ugyanannyiba fáj mint a kinézett PC. (Persze kitudja hogy a pc is hány évig bírja majd)
Alapvetően ugye van egy konzol vs PC kérdés, de előbb kezdek az xbox vs ps-sel.
-lényegében nincs nagy különbség, a legtöbb játék ugyanúgy néz ki egyiken és másikon is. Ami lényeges az az exkluzív címek, azaz azok a címek amik csak az egyikre jelennek meg. Nézz utána ezeknek, és ez alapján dönts!
Egyéb tényezők: ps-hez érkezik a VR szett. Xboxnak van egy light változata (Series S), amire ugyanúgy kijön minden játék majd, de grafikai hátrányban lesz. PS-nél érdemes a lemezes változatot venni, mert egyszerűbb vele a használtjáték csere-bere, ami nagy előny ár szempontjából.
PC vs konzol:
Egyszerűen vannak olyan címek, amik nem konzolra valóak... igaz, már az xboxhoz is lehet bill+egeret csatlakoztatni, de egy stratégiát vagy FPS-t nem az igazi fotelből ülve, kontrollerrel meg pláne nem (jójó, persze lehet ezt is monitorra kötni, bármi ami HDMI-s és akkor rendesen asztalnál mehet pl a COD egér+bill-lel, mint pc-n). (Személyes kedvencem a cities skylines városépítős játék, aminek gyakorlatilag a moddolhatósága lett a lényege, ami csak töredékben érhető el konzolon, és 32GB RAM alatt nem is érdemes elindítani már a sok kieg miatt, így konzol szóba se jöhet nálam).
Kb minden egyéb játékhoz elég a 16GB RAM PC-ben. PC mellett szól a fejleszthetőség, illetve hogy... lehet kalózkodni. (Nem szép dolog, de ki kell mondani... single player játékok vissza tudják hozni a PC árát a konzollal szemben. Ezeket a 20 ezres játékokat vegyék csak nyugaton, ahol van rá pénz... itt orbánisztánban meg örülünk, ha hardverre van keret, és van min játszani legalább 🤷♂️ )
(Illetve cloud gaming is figyelemre méltó, de még nem az igazi... egy rákacsintást megérnek a szolgáltatók)
A PC több célúbb, egy Gamer PC -t nem csak játékra tudsz használni, hanem munkára, tanulásra sok minden másra is. És tapasztalatom alapján ma már sokkal nehezebben avul el, mint pl 10-15 évvel ezelőtt.
Ami a konzolt illeti a hardver mindegy, mert az összesben ugyan az van ugyan azt a teljesítényt tudja. Értelem szerűen pl. box Series S/X -nél különbség van természetesen. Az olcsóbbiknak butítottabb megjelenítése van. De grafikában azért mindig a PC mindig jobb.
Egyébként nem igaz, hogy 4000 lenne az előfizetés. Csak nyitott szemmel kell járni. Pl. az xBox GamePass -nál sokkal jobban megéri éves kódot venni. Ha még nem voltál előfizető az első évet megúszod 12ezerből ha jól emlékszem, de utána se drágább egy 20 -asnál. És a GamePass -os játékokat nem csak konzolon, hanem a nagy részüket PC -n is játszhatod.
a konzolnál ha valaki kérdi a specifikációt, annyit szoktam mondani: elég
ugyanis amit kiadnak rá, futni fog rajta és 2 év múlva is
ez egy célgép, és nem Windows fut rajta általános apikkal.
Én tapasztalatból beszélve inkább vennék egy munkára használatos számítógépet, és egy konzolt, amin játszok.
Nagyon sokat játszottam számítógépen, és sokkal jobban szeretem az egér+bill kombót, de nagyon drága egy PC-nek a folyamatos hardver frissítése, ha azt akarod, hogy minden játéknál a legjobb élményt kapd vissza. Először csak videó kártyát kell venni, aztán már egyik hardver nem lesz kompatibilis a másikkal, és a végén ott vagy (viszonylag rövid időn belül), hogy megint venned kell egy új gépet.
Ezzel szemben, ha veszel egy átlag PC-t, ami kiszolgálja az irodai jellegű munkákat, meg veszel egy konzolt, akkor konzolon mindig a legjobb minőséget kapod, a gépet meg nem kell olyan gyakran fejleszteni.
Persze ha azt mondod, hogy van most kb. 600 ezred egy PC-re, akkor hosszútávon jobban megérheti, mint a konzol.
460e + monitor, mert jobb esetben nem csak a gépet fogod bámulni. Ha pedig van akkor csak 460e. És + Windows.
Én laptop fan vagyok, és csak is azt veszem. Neked is ajánlom, mert nem vagy helyhez kötve és ez rendkívül fontos tényező. Nekem a hordozhatóságnál semmi sem fontosabb. Ennyi pénzért már elfogadható laptopokat kapsz.
7 vagyok.
Erre a kérdésre nem lehet addig mit mondani, amíg nem tudjuk hogy van-e tv vagy monitor, és hogy van-e Windows vagy hogy oldod meg az op. rendszert, letöltés vagy vásárlás útján.
#7 Monitort az xboxhoz is ugyanúgy venni kell ergó az nem mérvadó. Azt mindenki eldönti magának,hogy milyet vesz. De nyivlán tudom,hogy kell.
Windowsból vegyük úgy,hogy belekalkuláltam a 460-ba ,de jogos. Amúgy meg licensz nélkül is lehet futtatni a windowst. Illetve 3-4ezerért lehet szerezni licenszkulcsot(de ez más téma). Szerintem ezek nem befolyásolják a kérdésre adható válaszokat. Eddig egész jó válaszokat kaptam.
Laptoppal az a bajom,hogy ugyanakkora teljesítményhez még nagyobb a felára. Mivel kisebb és minőségibb alkatrészek kellenek hozzá,hogy elférjen kis helyen is stb stb. Szóval a 460ezres asztali gép(pici gamer monitorral legyen max 500ezer), laptopból kb 6-700ezer körül lenne. De igen, érdekes felvetés. Egy rtx 3070-es már nem is rossz 550ért, a sima rtx 3060 viszont gyengébb, 3060ti lenne versenytárs,viszont az meg jóval drágább. (főleg a 3ventis asus tuf verzió,ami kb.10%-al simán lekörözi névmásait)
De amúgy nem rossz ötlet. Barátnőm amúgy is akar egy gamerlaptopot. Majd 10év múlva ha még együtt leszünk nézek neki egyet,addig meg spórolok a szülinapi meg kariaji árakon ^-^ Viccelek. :D Tényleg jó felvetés a laptop.
Hátránya még,hogy ha ott tönkremegy valami,viszi az egész gépet ,mert elég kis helyre vannak bezsúfolva a cuccok. Nagyobb a hibalehetőség. De nyilván praktikus hogy bárhova könnyen magaddal viheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!