Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Igaz hogy dolgoznak olyan...

Igaz hogy dolgoznak olyan technológián mely lényege az hogy az emberi tudatot feltöltik egy számítógépre?

Figyelt kérdés

2022. aug. 12. 11:41
1 2
 11/16 Meton ***** válasza:

Igen, de ezek a kutatások csak infó morzsákat adnak. Mint ahogy a legó darabkáiból, az ilyen infó morzsákból is bármit ki lehet rakni. Tehát az is kérdés, hogy mit akarna ebből kirakni? Mondjuk volna-e gyakorlati haszna annak, hogy lementik az ember tudatát? Leginkább az emlékek kinyerésében lenne nagyon hasznos. Mondjuk a titkosszolgálat akár egy halott emlékeiből is kinyerhetne értékes információkat. Vagy létre hozhatnak olyan számító gépeket, amik úgy működnek, mint egy emberi agy. A játékprogramokban lenne nagyon nagy haszna. De mondjuk tervezésre is használható, sőt szerintem ez a legutóbbi hozza a legtöbb pénzt és ebben járnak a legelőbbre.

Azt hiszem, definiálni kellene a tudatot is. Mert vannak emlékek, aztán van szakmai tudás, gondolkozás, logika, viselkedés, döntés hozás, amit külön-külön meg lehet valósítani. De hogy egy bizonyos ember tudatát klónozzák, amiben minden benne van, na annak nincs értelme. Illetve csak az emlékek kinyerése.

2022. aug. 22. 12:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Ez ugyanolyan kétélű lenne, mint az atomenergia. Jóra és rosszra is lehet használni. Gondolj az erőműre és a bombára.

Ismerve az emberi természetet, használnák is!

Már most is mindent elkövetnek, élén a Google-el, hogy mindent tudjanak rólad, és a közösségi oldalakon át manipuláljanak. Képzeld, mi lenne, ha az agyad tartalmához is hozzáférnének! Elfelejthetnéd a szabad akaratot, egy báb lenne mindenki a párszáz dúsgazdag kezében, vagy akár egy világuralomra törő hitlerforma elmebeteg kezében. Úgy gondolom, amíg ilyen az ember természete, több kára lenne, mint haszna.

2022. aug. 23. 22:06
 13/16 Meton ***** válasza:

Vagy, ha elkapnak egy bandatagot, akkor nem kell trükkösen kiszedni belőle az információt, csak rákötik egy gépre és mindent megtudnak. Aki meg ártatlan, azt se kellene bizonygatni, mert a gép azt is megmondja. A bűnüldözésben mindenképpen sokat segítene. De ugyanúgy a gyógyításban is, hiszen olyan információkat is kinyerhetnek, amit az ember nem tud elmondani. Például egy beteg szervet rögtön kimutatna egy ilyen gép, mint mondjuk egy autónál, amikor rákötik a számítógépre.

Vagy vehetjük a szórakoztatóipart is, ott aztán tényleg végtelenek a lehetőségek.

2022. aug. 24. 09:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyon bizakodó vagy, hogy csak jóra használnák. Helyes a pozitív hozzáállás, maradj is az. Amiket felsoroltál tényleg jó lenne, ha megvalósulna. De a realitásra is figyelj. A bűnözők is találékonyak. Az élőlények, köztük az ember is, alapjaiban önzők, génszinten beléjük van programozva, másképpen nem működne a természetes szelekció. Biztosra veheted, hogy ha megvalósul, aki teheti, gazdagságánál vagy hatalmánál fogva hozzáfér, saját céljaira fogja használni mások rovására.

Én sokkal negatívabb vagyok, talán a koromnál fogva. Írtam is, hogy "Ismerve az emberi természetet...." Biztos vagyok benne, hogy többet használnák rossz célokra, mint jóra.

"Az emberiség majd akkor cselekszik helyesen, ha előtte minden mást kipróbált."

2022. aug. 25. 23:54
 15/16 anonim válasza:

Folynak alapkutatások,meg volt is erről egy Kurzgesagt videó.

Régen néztem,de lényeg a lényeg,hogy

az emberi agy olyannyira bonyolult és végtelenül összetett,hogy még most sem ismerjük igazán, és körülbelül olyan messze vagyunk ahoz amit leirsz,mint ahoz hogy eljussunk a Proxima Centaurira és kolóniát épitsünk oda.

Magyarul semennyi.

2022. szept. 8. 14:36
 16/16 anonim ***** válasza:
15-nek igaza van, nagyon távoli, ha egyáltalán megvalósítható, és lesz még emberiség addigra. Sokkal közelebb van az, hogy a számítógépek tanulnak meg "emberül" gondolkodni.
2022. szept. 9. 22:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!