Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linuxosok! Hogy lehet h...

Linuxosok! Hogy lehet h napokig hiányzik kb 100MB a hdd-ről, rendszeres tisztogítás (BleachBit) ellenére, majd hirtelen visszanyerem a 100MB-ot?

Figyelt kérdés

Akkor történt, amikor egy bő egy gigás letöltést félbeszakítottam, utána fél órán belül észleltem a kapacitás hiányát. Tehát nem biztos h avval függ össze, de nem zárom ki eleve.

Többször is tisztítottam a felesleges file-okat az egész rendszerről BleachBit-tel (napokig), de kb kilencven-valahány MB hiány jellemezte a merevlemezt. Majd egyik nap hirtelen visszajött... Miért?

És történhet ilyesmi egy félbeszakított letöltés miatt?

Ha igen, akkor -arra az esetre kérdem, ha a jövőben ilyen megint előfordulna- melyik mappában (LinuxMint) akadnék rá valami letöltési maradékra, ami feleslegesen foglalja a helyet?

2022. júl. 16. 16:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

10/

Minket nem zavar h napokig hiányzik kb 0.1GB a hdd-ről. Mivel ez már orvosi eset. :)

2022. júl. 17. 16:48
 12/18 A kérdező kommentje:

#11 Mihez képest nem zavar téged? Saját magadból vagy csak képes kiindulni, ezek szerint.

Nagyon régi gépem van, nagyon kicsi kapacitással.

Szerintetek hány % szabad hely kell minimálisan, a hdd teljes (használható) kapacitásához képest ahhoz, hogy az általad említett problémák jellemzően ne jelentkezzenek (vagy csak elhanyagolható mértékben)?

2022. júl. 17. 17:12
 13/18 anonim ***** válasza:

#12 Sajnos elfelejtetted felsorolni a géped paramétereit (alaplap, proci típusa, hdd és ram mennyiség méret típus stb)

... nekem meg sajnos nincs távolbalátó képességem. :(

2022. júl. 17. 19:41
 14/18 A kérdező kommentje:

Ezért kérdeztrem százalékot: a hdd kapicitása hány százaléka maradjon üres helynek?

Egyébként kb 15 éves asztali pc, kétmagos, intel proci, 4 GB RAM, 80 GB hdd.

2022. júl. 19. 22:35
 15/18 anonim ***** válasza:

A fájlrendszer létrehozásakor alapértelmezetten a teljes HDD méretének 5%-át lefoglalja a rendszer bizonyos célokra.

What is the default percentage of reserve block space for an ext3 ext4 filesystem?

5%

By default, an ext3 filesystem will reserve 5% of its capacity for special processes that can continue to run when diskspace is running low.

2022. júl. 20. 02:19
 16/18 A kérdező kommentje:

Igen, előző, de nem ez volt a kérdés. Hanem ezen felül a linux le szokott még foglalni helyet a hdd-n, és ezért érdemes helyet hagyni neki.

A kérdésem: hány %-nyi (további) helyet hagyjak azután, hogy isntallálva van már a linux?

2022. júl. 21. 21:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Tudom ismételten nem a kérdésre válaszolok, de hiába régi a gép, vegyél bele nagyobb kapacitású SSD-t (még gyorsabb is lesz tőle), valószínűleg fel fogja ismerni.
2022. júl. 22. 03:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Néha indítsd újra
2022. júl. 22. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!