Linuxosok! Hogy lehet h napokig hiányzik kb 100MB a hdd-ről, rendszeres tisztogítás (BleachBit) ellenére, majd hirtelen visszanyerem a 100MB-ot?
Akkor történt, amikor egy bő egy gigás letöltést félbeszakítottam, utána fél órán belül észleltem a kapacitás hiányát. Tehát nem biztos h avval függ össze, de nem zárom ki eleve.
Többször is tisztítottam a felesleges file-okat az egész rendszerről BleachBit-tel (napokig), de kb kilencven-valahány MB hiány jellemezte a merevlemezt. Majd egyik nap hirtelen visszajött... Miért?
És történhet ilyesmi egy félbeszakított letöltés miatt?
Ha igen, akkor -arra az esetre kérdem, ha a jövőben ilyen megint előfordulna- melyik mappában (LinuxMint) akadnék rá valami letöltési maradékra, ami feleslegesen foglalja a helyet?

10/
Minket nem zavar h napokig hiányzik kb 0.1GB a hdd-ről. Mivel ez már orvosi eset. :)
#11 Mihez képest nem zavar téged? Saját magadból vagy csak képes kiindulni, ezek szerint.
Nagyon régi gépem van, nagyon kicsi kapacitással.
Szerintetek hány % szabad hely kell minimálisan, a hdd teljes (használható) kapacitásához képest ahhoz, hogy az általad említett problémák jellemzően ne jelentkezzenek (vagy csak elhanyagolható mértékben)?

#12 Sajnos elfelejtetted felsorolni a géped paramétereit (alaplap, proci típusa, hdd és ram mennyiség méret típus stb)
... nekem meg sajnos nincs távolbalátó képességem. :(
Ezért kérdeztrem százalékot: a hdd kapicitása hány százaléka maradjon üres helynek?
Egyébként kb 15 éves asztali pc, kétmagos, intel proci, 4 GB RAM, 80 GB hdd.

A fájlrendszer létrehozásakor alapértelmezetten a teljes HDD méretének 5%-át lefoglalja a rendszer bizonyos célokra.
What is the default percentage of reserve block space for an ext3 ext4 filesystem?
5%
By default, an ext3 filesystem will reserve 5% of its capacity for special processes that can continue to run when diskspace is running low.
Igen, előző, de nem ez volt a kérdés. Hanem ezen felül a linux le szokott még foglalni helyet a hdd-n, és ezért érdemes helyet hagyni neki.
A kérdésem: hány %-nyi (további) helyet hagyjak azután, hogy isntallálva van már a linux?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!