Linuxosok! Hogy lehet h napokig hiányzik kb 100MB a hdd-ről, rendszeres tisztogítás (BleachBit) ellenére, majd hirtelen visszanyerem a 100MB-ot?
Akkor történt, amikor egy bő egy gigás letöltést félbeszakítottam, utána fél órán belül észleltem a kapacitás hiányát. Tehát nem biztos h avval függ össze, de nem zárom ki eleve.
Többször is tisztítottam a felesleges file-okat az egész rendszerről BleachBit-tel (napokig), de kb kilencven-valahány MB hiány jellemezte a merevlemezt. Majd egyik nap hirtelen visszajött... Miért?
És történhet ilyesmi egy félbeszakított letöltés miatt?
Ha igen, akkor -arra az esetre kérdem, ha a jövőben ilyen megint előfordulna- melyik mappában (LinuxMint) akadnék rá valami letöltési maradékra, ami feleslegesen foglalja a helyet?
Köszi. És mennyi lehet a maximum, ami 1-2 hétig is ingadozhat? 100 MB felett akár? Vagy %-ban mérhető inkább?
Az hogy lehetséges, hogy évekig nem tapasztalok ilyen ingadozást, egyszer csak mégis?
Nem lehet, h az 1GB file letöltés megszakításával is összefügg?
Tudok valamit tenni ilyen esetben, ha legközelebb megint bekövetkezne?
És ha sok kicsi sokra megy?
(Nekem igen régi pc-m van, sokal kisebb kapacitással.)
"Nagyon nem tesz jót a megtelített lemez."
Miért, szerinted mit okozhat? Tényleg érdekel.
Ha tele az SSD nem tud trimelni, és sokkal hamarabb tönkremegy, ugyanazon biteket fogja felülírni ahelyett hogy lenne mozgástere.
Tele HDD pedig lassítja a gép működését.
Problémákat tud okozni hogyha már cache-elni sem tud. Ha meg fogy a memória és már swap-ra sincs helye, akkor megintcsak belassul (akár lefagy).
Hugyért-szarért kapni SSD és HDD-t, ne ezen spórolj.
SSD és más flash alapúak kapcsán evvel tisztában voltam, viszont köszi az infót, mert HDD esetén ebbe még nem gondoltam bele.
A swap viszont előre le van foglalva tudtommal, linux mint-en.
Hány % szabad hely kell minimálisan, a hdd teljes (hasnzálható) kapacitásához képest ahhoz, hogy az általad említett problémák jellemzően ne jelentkezzenek (vagy csak elhanyagolható mértékben)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!