Hány %-al több fizetésért érdemes munkahelyet váltani?
Figyelt kérdés
Backend fejlesztő vagyok (java). Mikor a céghez kerültem, úgy kezeltek mintha semmit sem tudnék (holott már volt egy év tapasztalatom), és ugyanannyiba vettek fel mint egy másik teljesen kezdő kollégát. Azóta eltelt egy év, és valószínű, hogy egy másik helyen sokkal több fizetésért tudnék dolgozni ugyanilyen munkakörben hasonló körülmények között. Mennyi az a plusz fizetés, amiért érdemes váltani? Szeretem a mostani munkehelyemet, meg már megszoktam, a feladataimat is el tudom végezni. De sajnos itt előrelépésre nem igen látok lehetőséget, főleg hogy nagyon kis cég vagyunk. Úgyhogy bármennyire is jó ez a munkahely, de szeretnék többet keresni, hogy haladni is tudjak az életben.2022. júl. 12. 11:22
2/5 anonim válasza:
Ezt te érzed. Ami van az ugye biztos, már jártas vagy benne, míg az új helyen teljesen új feladatok, kollégák, helyzet lesz. Tekintheted ezt kihívásnak, de ha beletörik a bicskád, akkor semmi sem marad, mert a biztosat már felmondtad. Te döntesz, mennyit ér ez a kockázat, mennyitől vállalod be, nincs erre általános szabály. Van aki már pár százalékért ugrik, mást jelentősen többért se lehet elcsábítani, mert nem csak a fizetés ami számít egy munkahelyen.
3/5 Szirty válasza:
Nagyon szubjektív és a körülményektől is függ.
Van az úgy hogy 20%-al kevesebb fizetésér is elmegy az ember, csak szabaduljon a főnökétől mert az túl hülye. :)
5/5 anonim válasza:
Nem hiszem hogy mindent %ban kell mérni. Ha úgy érzed hogy nem tudsz tovább fejlődni, vagy nem szereted a munkahelyedet, stb stb akkor egyértelműen érdemes váltani.
De akár azt is beleveheted hogy az új munkahelyed milyen messze van, mennyi idő oda jutni.
Van mikor jó lehetőségért érdemes akár kevesebb fizuért is elmenni, ha hosszútávon ez előnyökhöz juttat.
Fizetésben meg érdemes utánnanézni h mennyit keres valaki a te szinteden. % osan ezt nehéz megmondani mivel nem tudjuk hogy mennyit keresel, lehet h allulfizetnek de lehet az is hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!