Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Találtam egy laptopot és kéri...

Virasztó Zsolt kérdése:

Találtam egy laptopot és kéri a jelszót és a biosba se enged Hogy lehetne újratelepíteni a windowst?

Figyelt kérdés
2022. jún. 30. 06:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kukába volt kidobva

Rakodó vagyok!

2022. júl. 1. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:
Akkor is add le, szerintem ellopták, ugyanez volt a baja a tolvajnak is, mint most neked. Talán még jutalomra is számíthatsz, mert fontos adatok lehetnek rajta.
2022. júl. 1. 09:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Ezért dobták ki. A tulajdonos elfelejtette a jelszót. Így járnak a feledékeny emberek.
2022. júl. 1. 09:13
 14/21 anonim ***** válasza:
Add le, nem tudhatod kinek mi múlik rajta hogy meglegyen.
2022. júl. 1. 09:52
 15/21 P.O.C. ***** válasza:

Hogy ne csak a kioktatást kapjad a jogszabályokról, meg a becsületességről:

Laptopról nehezebb levarázsolni a BIOS jelszót, mint asztali gépről. (Persze a Brand gépek ott is kivételek).

Tehát nem elég csak kiszedni a CMOS elemet azt cső. Sok esetben csak szervízben tudják megcsinálni. Persze a neten lehet keresni trükköket, minden gyártónál, típusnál más és más, de ezek nem biztos hogy hatásosak, és kinyírhatod vele az alaplapot is. Laptopba másik alaplap meg gyakorlatilag gazdasági totálkár.

Viszont, ha a BIOS jelszót csak a beállítások módosításához kéri. Tehát annak megadása nélkül még elkezdi tölteni a Windowst, akkor szerencsésebb a történet.

Ilyenkor csak kiszeded a vinyót és egy másik gépben elkezdet telepíteni a Windowst (lehet egy sima asztali gép is). A legelső újraindítás után, mikor a telepítő fájlokat már felmásolta, áramtalanítod a gépet, visszaszereled a laptopba és folytatni fogja a telepítést onnan, ahol a donor gép abbahagyta.

2022. júl. 1. 11:48
 16/21 anonim ***** válasza:
Add le a rendőrségen. Ha nem jelkezik a tulaj érte X hónap múlva, a jogszerűen a tied.
2022. júl. 16. 10:23
 17/21 anonim ***** válasza:
16/ Találtam egy zsák szemetet az utcán. Beviszem a rendőrségre hátha jelentkezik valaki érte... 🤐
2022. júl. 16. 10:32
 18/21 anonim ***** válasza:

#17: A szemét (pontosabban hulladék) nem "feltehetően más tulajdonában álló, elveszett dolog" (lásd: 2013. évi V. törvény 5:54. § (1) bekezdés).

A hulladék kezelésével a 2012. évi CLXXXV. törvény ( [link] ), annak "jogellenes elhelyezésével, illetve elhagyásával kapcsolatos" szabályaival a törvény VII. fejezete foglalkozik.

2022. júl. 16. 11:38
 19/21 anonim ***** válasza:
18/ Szerintem egy öreg leselejtezett kidobott laptop is (elektronikai) szemét.
2022. júl. 16. 11:58
 20/21 anonim ***** válasza:

#19: Nem szemét.

A szemét olyan hulladék, ami nem hasznosítható újra. Az elektronikai hulladék újrahasznosítható, veszélyes hulladék, nem deponálható a kommunális, háztartási hulladékkal egyetemben.

A topiknyitó hozzászólásban szereplő laptop ráadásul - az elmondottak alapján - működőképes, jó esetben még használható is (nem hulladék).

2022. júl. 16. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!