Megéri informatikusnak tanulni 2022-ben? Muszáj a diploma?
"Nyilván szép, és figyelemre méltó ha van, de jelenleg, ebben a szakmában semmiféle előnyöd nem származik belőle"
Nem értek egyet! Éveken át diploma nélkül dolgoztam fejlesztőként. Igyekeztem feljebb lépni, megpályáztam állásokat, de kevés lehetőség akadt.
Aztán levelezőn megcsináltam a diplomát és azóta egy váltással 60%-kal lett magasabb a fizetésem illetve egyre több ajánlattal keresnek meg. Igenis számít a diploma. Hiába van meg a gyakorlat, a diploma megdobja az esélyeket.
Talán úgy lehet megfogalmazni, hogy egy diploma nélküli 4 év gyakorlattal rendelkező jelölt előnyben van egy frissdiplomás zöldfülűvel szemben, de azonos gyakorlati háttér esetén sokkal jobb esélyei vannak annak, akinek diplomája is van.
21 - ha megfelelően kitöltöd a profilodat, jó a cv-d és profin kommunikálsz, akkor bárhova felvesznek, függetlenül a diplomától, megkereséseket pedig naponta kapok, ahogy mindenki jelenleg ebben a szakmában. Lehet, hogy megcsináltad levelezőn a diplomát, de biztos, hogy nem ezért kapsz megkeresést :D
"de azonos gyakorlati háttér esetén sokkal jobb esélyei vannak annak, akinek diplomája is van."
Ez pláne nem igaz, ebből is látszik, hogy nagyon keveset dolgozhattál még a szakmában. A technikai tudás a dolgok kisebbik része: ha az illető nem illik a csapatba, akkor summa cum laude diplomája is lehet, akkor sem fogják felvenni, mert csak zilálná a bandát. Beszédkészség, professzionalizmus és szakértelem. Semmi más nem számít barátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!