Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Feljelenthet ezért?

Feljelenthet ezért?

Figyelt kérdés

Exem (akivel nagyon csúnyán váltunk el, többször megcsalt) megkért hogy törjem fel a laptopját mert elfelejtette a jelszavát. Megtettem, kértem a fizumat, erre elkezdett hisztizni hogy régen is ingyen csináltam neki (előre szóltam hogy mivel már nem a párom, nem dolgozok ingyen, pláne ilyen szakítás után, örüljön hogy a szokásos árat kérem csak) és most se hajlandó fizetni. Mondtam hogy addig nem kapja vissza a laptopot, mire közölte hogy rendben, akkor fel fog jelenteni hogy elloptam.

Megteheti?

Mi van ha visszaadom neki, de az új jelszót nem mondom el?

A rendőrök kiverhetik belőlem?

Szervizbe úgyse tudja elvinni mivel ott egy szimpla telepítésért kérnek annyit mint én a feltörésért. Na meg nem is telepíthetik újra mert olyan fontos adatok vannak rajta hogy azok nem veszhetnek el, szóval mindenképpen fel kell törni.

2022. máj. 30. 07:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
#10: Ha nem adózik belőle, akkor még rosszul is kijöhet belőle.
2022. máj. 30. 09:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hülye voltál, hogy egyáltalán szóbaálltál még vele...
2022. máj. 30. 10:26
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért kell ezt érzelmi szintre emelni... A volt párod. És? Attól még a gép az ő tulajdonát képezi attól függetlenül, hogy jó/rossz állapotban van-e.

Én is azok pártján állok, hogy add vissza neki, és az új jelszót akkor mond neki meg, ha kifizette a szolgáltatást.

Meg most mi a faszt kezdesz egy porosodó laptoppal, hogy ott van nálad? Gondolj arra is, mikor elmúlik ez a feszültség, és ránézel arra a laptopra, és azt mondod, hogy de hülye voltam, hogy nem adtam vissza neki.

Én pl. vettem egy PS5-öt a páromnak, és ha el is válnánk, nem követelném vissza tőle, mert akkor úgy döntöttem hogy neki veszem. Ha vissza akarja adni, azaz ő döntése. Meg minek vegyek a vállamra ilyen terhet? Minek van értelme plusz sebet ejteni a másikon bosszúként?

2022. máj. 30. 10:52
 14/19 Shaddark ***** válasza:

"Sajnos itthonról csináltam. Viszont a beszélgetésünk megvan, ergo tudom bizonyítani hogy ő kért meg rá és ő nem fizetett."

Ez jó.

Akkor nagy baj nem lehet.

Akkor már csak az a kérdésem, hogy árban is megegyeztetek konkrétan?

Mert ha nem, akkor nem jár semmi. Ez alapvetés szerződéseknél, ha írásos ha szóbeli.

Amúgy

Lelkileg akkor járnál a legjobban ha visszaadnád és leszarnád. Koncentrálnál a jövőre és az abban lévő lehetőségekre, amelyek lehet sokkal jobbak lesznek mint a múlt. Amíg a múlton rugózol, ha jön is egy lélegzet elállító, remek lehetőség az életedben akár párkapcsolati, akár más téren - észre se veszed.

De te tudod...

2022. máj. 30. 11:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem add vissza kóddal, bármivel és soha ne állj szóba vele, felejtsd el. A pénz se érdekeljen, az egész ügy piti nagyon.
2022. máj. 30. 12:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan azt akartam írni, mint #15-ös, de megelőzött. Legfeljebb még annyit, hogy ha később mégis megkeresne valamivel, egyszerűen ne vállald el.
2022. máj. 30. 12:25
 17/19 A kérdező kommentje:
Egyelőre visszaadom neki kód nélkül. Rendes szerződés nem született, csak szóbeli megállapodás. Nem feketén csinálom, szoktam nyugtát írni mindenről, kivéve ha direkt kérik hogy ne, oldjuk meg okosba. Rendes szakmám rendszermérnök informatikus, de haknizok is, nem csak neki csinálok ilyen melót. Szóval az adózás része rendben van. Akkor csak vissza kell adnom neki és ennyi?
2022. máj. 30. 12:52
 18/19 Shaddark ***** válasza:
100%

Igen, add vissza neki és felejtsd el.

Meg ő is téged lehetőleg...

Szerintem elég körülményes bizonyítani, ami időd rámegy 5* annyit keresel azalatt ha bíróságra meg ügyvédhez járkálás helyett bevállalsz valamit.

És mint írtam nem jó dolog az exünkön agyalni egész nap...

Ezeket elfelejteni kell és nyitottá válni az újra.

2022. máj. 30. 13:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Jaj, ez nagyon pitiáner dolog volt tőled. Legyen némi nagyvonalúság benned,még ha csúnyán váltatok el, akkor is.
2022. máj. 31. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!