Véletlenül bekapcsolva maradt a laptopom egész nap, és beleégett egy rácsos minta a képernyőbe. Ez már így marad, vagy el lehet valahogy tűntetni?
Mitől égett bele?
Milyen a képernyője?
LCD-nél ez eléggé nehezen elképzelhető.
"LCD-nél ez eléggé nehezen elképzelhető."
Pedig az LCD is be tud "égni".
Cégnél számos LCD monitor van beépítve amiken 0-24 órában 99%-ban ugyanaz a kép látható. Képernyő kímélő nincs, mert a kijelzőn látható adatoknak gyorsan leolvashatónak kell lenni.
Néhány ezek közül masszívan beégett. Más képernyőtartolomnál még a szöveget is el lehet olvasni ami a beégett képernyőn látszott.
Mondjuk ez a beégés sok hónapos üzem után kezdett szembetűnő lenni nem egy nap alatt...
"Már nem számít, hogy LCD-e,"
Miért nem számít? A különböző módon működő kijelzők tulajdonságai merőben eltérőek lehetnek!
"...az meg, hogy mennyi idő alatt "égett bele", nem is volt kérdés."
Hát kérdés az bizony nem volt, de a választ igencsak nagy mértékben befolyásolja ez az idő, mert alapvető tényező a jelenség kapcsán.
"Már nem számít, hogy LCD-e," - Azért nem számít, mert az első két válaszoló azon "vitatkozott", hogy LCD-nél ez lehetséges-e, vagy nem. Gondolom, te lehetsz az egyikük. Mivel megszűnt a probléma, ezzel választ is kaptam az eredeti kérdésre, hogy ez már így marad-e. Teljesen mindegy, hogy milyen képernyőnél nem marad így, mivel nem maradt így.
"...az meg, hogy mennyi idő alatt "égett bele", nem is volt kérdés." - Lehet, hogy nem volt mindenki számára egyértelmű, a kérdésben leírt "egész napra" kifejezés egy reggeltől estig időszakot jelent.
Ennél világosabban nem tudok fogalmazni.
Most az a problémád hogy több információt kaptál az LCD beégésről annál mint amire számítottál?
Vagy miért írogatsz még?
Tehát ha mindenféle bántó szándék nélkül, személyeskedéstől mentes választ kapsz ami szorosan kapcsolódik a kérdés témájához de a válasz nem pontosan az amit vártál, azt támadó kötözködésnek tekinted?
Facepalm! :)
A kötözködést tekintem kötözködésnek. A személyeskedést pedig személyeskedésnek. Mindkettő a 6-os válaszban van. Semmi olyat nem írtam, ami az általad feltételezettekre utalhatna.
Mostantól viszont magaddal vitatkozol, én nem fogom látni. Nyugodtan lehet a tiéd az utolsó szó.
"A személyeskedést pedig személyeskedésnek."
Személyeskedés: (a lexikon szerint):
"A személyeskedés egy érvelési hiba, melynek során valaki a vitapartner személyét kritizálja, sértegeti, személyes érdekeire, előítéletére hivatkozik, ahelyett, hogy a vita tárgyával kapcsolatban érvelne.
Forrás: lexiq.hu"
"Mindkettő a 6-os válaszban van."
A 6-os válaszban melyik feltétel teljesült?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!