Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ezt az MP3 CD írást elszúrtam,...

KmsRys kérdése:

Ezt az MP3 CD írást elszúrtam, vagy csak ez a lejátszó válogatós?

Figyelt kérdés

MP3 fájlokat írtam egy CD-re, 146 db-ot, adatlemezként, de a lejátszó, amiben teszteltem, csak 67-et lát. Pontosan nem tudom, hogy mi alapján nem ismer fel zeneszámokat, de talán a hosszabb fájlnevek miatt, más logikus magyarázatot nem találtam, mivel az mp3-ak ugyanabban a kodekben vannak, szóval nem az lehet a gond. Ha a számítógépen nézem, amivel írtam, ott rendesen megjelenik mind a 146 fájl, meg is nyithatók. Esetleg egy 2007 körüli autós CD lejátszó látni fogja az összes számot? Csak mert ezt a CD-t valaki másnak írtam, ezért lenne jó tudni, hogy ott jó lesz-e majd, ahová szánom. Ha esetleg arra sincs sok esély, akkor írnék még egyet, de annál milyen beállításokra figyeljek?

K3b-vel írtam Linux alatt.

2022. máj. 26. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem hiszem, hogy elrontottad, ugyanis személyes tapasztalatból mondom, hogy vannak olyan cd lejátszók, amik egyes dalokat átugranak (Van is egy ilyen a pincében valahol, vagy a padláson? Fene tudja :D).

Ha van lehetőséged, akkor próbáld ki máshol is, de én úgy gondolom, hogy a korszerűbb cd lejátszók simán vinni fogják (2007 körüli cd lejátszó korszerűnek számít :))

2022. máj. 26. 15:28
 2/9 Dongaben ***** válasza:
Kérj az ismerősödtől egy olyan CD-t, amit lejátszik a készüléke. PC-n meg tudod nézni a beállításokat. Jobb klikk a fájlra/Mediainfo. Lehet, hogy konvártálni is kell, mert ezek válogatósak. :) Bitráta, bitsűrűsség első sorban, ami érdekes. Írás előtt az egészet konvertáld át a megfelelőre pl. "SoundConverter" programmal Linux alatt. A fájl nevek hossza nem számít szerintem.
2022. máj. 26. 15:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Pont a Sound Converterrel csináltam a konvertálást. Lehet, hogy az a baj, hogy VBR bitrátával van kódólva? Csak mert mind egyszerre lett konvertálva, és mondom, van, amelyiket mégis látja.
2022. máj. 26. 15:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet baj a túl hosszú fájlnév, ékezetes karakterek, a 320k-nál magasabb bitráta, illetve a hanganyag hossza, a fájlméret is. Meg kell keresni, hogy mi az a közös pont ami mindegyik kihagyott fájlban közös.
2022. máj. 26. 16:00
 5/9 Dongaben ***** válasza:
Tudod esetleg a lejátszó pontos típusát? A leírásából kiderülne, mit tud lejátszani.
2022. máj. 26. 16:09
 6/9 anonim ***** válasza:

#3:

Na most döntsd el hogy nem látja vagy csak nem játsza le?

(átugorja lejátszásnál)

2022. máj. 26. 16:24
 7/9 A kérdező kommentje:

A lejátszó, amihez majd kellene, az egy Suzuki SX4 gyári fejegység, ez lenne a lényeg, hogy abban működjön.

És amivel én teszteltem, az egy DAEWOO TP-458G.

Ja és mondom, szerintem a fájlnév hossza (karakterek száma) lehet a gond.

2022. máj. 26. 16:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy <50g postai levél 200Ft

Elküldöd neki papírtokban, ha nem jó küldöd mégegyszer és elbukod a 200Ft-ot.. :) Ez nem lehet akkora gond.

2022. máj. 26. 16:32
 9/9 Dongaben ***** válasza:

Ha a fájlnév karakterek hossza a probléma, akkor írás előtt nevezd át ezeket. Szerintem nem ez a gond. Írtam én is a sógoromnak ilyen CD-ket, és voltak köztük olyan címek, mint egy kisregény...:) Attól még lejátszotta a készüléke. (Amúgy, az is lehet, hogy nála minden számot lejátszik a CD-ről.)

Ez egy olyan "játék", amit csak gyakorlati tapasztalattal lehet. Ha nem tudod kipróbálni aző lejátszóján, akkor kérd meg, hogy küldjön email csatolmányban egy olyan MP3-at, ami működik nála. Én így kezdtem, hogy egyből kértem egy CD-t a sógortól, hogy tudjam, milyen kódolás kell. Működött is.

2022. máj. 29. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!