Megéri ebben az esetben PC-ről konzolra váltanom? Mennyit ér ez a gép?
A helyzet a következő, van egy gamer gépem de mostanában kevesebb időm van játszani. Ezért azt a kis időt nem szeretném beállításokkal meg mókolgatással eltölteni, kezdem unni az esetenkénti driver hibákat, játékkliensből is van egy rakat, a fagyásokat (ha olyan játékról van szó) meg a folyamatos fejlesztgetést toldozást-foldozást. Volt már konzolom régebben szóval a megszokással sem lenne gond. Az is szempont hogy legalább 5-6 évig szeretném használni a konzolt úgy hogy max csak játékokra esetleg tárhelyre költenék a későbbiek során.
Mindkét újgenerációs konzol érdekel, elsősorban a Xbox Series X vagy a Playstation 5. A mostani gépemet eladnám mert úgysem használnám játékra és vennék helyette egy laptopot 150 ezer körül ami nekem bőven megfelelne netezésre, doksik szerkesztésére (másra nem kell).
A gépem:
- Ryzen 5 2600
- 16GB DDR4 Corsair Vengeance
- Gainward RTX 2060 Phoenix
- Asrock B450M-HDV
- 1 TB Seagate Firecuda SSHD
- Segotep Polar Light V3
- Corsair CX550M
Mennyit érne így a mostani gépem?
Ha vennél laptopot meg egy konzolt, akkor az nem fog kijönni a géped árából, plusz a játékok ára.
Sokkal előrébb nem leszel. Ha csak játékra szeretnél valamit, akkor konzollal jobban kijössz.
#3 Én nem tartom annak. Nagyon sok új játék 1440p vagy 4K felbontásban fut az új konzolokon és általában van 60 fps-es mód. Nézz meg néhány videót youtubeon de olyat amit 4K-ban töltöttek fel. (pl. Forza Horizon 5, Horizon Forbidden West stb)
#5 Erre is gondoltam csak kicsit szűkös a hely az asztalomon meg csak egy fali konnektor van a szobában minden onnan kap áramot egy hosszabbító segítségével (pc, monitor, meg tudom tölteni a telefonom és ennyi. A konzolokban nagyon vonz ez hogy csak bekapcsolom és megy rajta a játék minden gond nélkül. Meg az hogy kompakt és csendes is egy pc-hez képest.
nyugodtan vegyél játékra konzolt. sokkal kényelmesebb, nem kell vacakolni a driverekkel, a programok elindításával, nem ugat a viruskereső, nem akkor kezd frissíteni amikor bekapcsolod.
az hogy melyik konzol az attól függ mikkel akarsz játszni, illetve kikkel, kinek mije van haveri körben, mert crossplatform 1-2 kivételtől eltekintve nincs. de nézd meg a Nintendot is.
ha fps fétised van, akkor felejtsd el a konzolt. az max 60 de sok esetben 30 cserében csak 200k és van RT támogatás
"Nagyon sok új játék 1440p vagy 4K felbontásban fut az új konzolokon és általában van 60 fps-es mód."
Hát ez az, mikor PC-n a 144Hz kezd a standard lenni. Egyébként van a játékoknál "jól kinéző" meg "magas fps" mód is. Lásd a GTA5 (10 éves játékról beszélünk), szarabbul néz ki mint az én budget gaming PC-men
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!