PlayStation 3 vásárlása napjainkban. Megéri? Sok még az Online Magyar játékos, akikkel lehet még jászani? PC-ről váltanék konzolra, mert érdekel ez a másabb világ is. Vagy ruházzak be inkább PS4 Pro-ra mert az előző már elavult? Részletesebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Remélem, nagyjából jó kategóriába soroltam be a kérdésemet. Egy pár mondatos kis felvezetés, és utána rá is térnék a lényegi részére a kérdésemnek.

Egy 23 éves egyszerű, régebbi beállítású, szingli, otthon ülő típusú srác vagyok, aki inkább a videójátékok és a filmek világában leli örömét idehaza mások által. Például végigjátszások Youtube-on. Akár PC-s akár konzolos streamek vagy végigjátszások.

Nem igazán engedhettem meg kb 8-10 évvel ez előtt saját magamnak 14-16 évesen, illetve a szüleim sem, hogy konzolokat vagy akkori technikának megfelelő PC-t vegyünk és használjunk, akár én vagy akár az öcsém.

Az öcsém kb 1 hónapja vett egy Ps4 Pro-t, ami elé én is szívesen le ülök, és csapatom a Resident Evil Revelations 2-t. 4k-s TV-n játékoktól függően HDR-el elég szép minőségben lehet játszani a játékokkal, lásd például GTA 5.

Eddig elcsesztem az egészségemet és a pénzemet állandóan hülyeségekre, pedig már 19-20 évesen is vehettem volna magamnak bizonyos idő után ha összegyűjtöm a pénzt egy Ps3-at vagy 4-et, vagy akkori technikának megfelelő gépet pár hónap után. Már most abba hagytam minden káros szenvedélyt, és szemmel láthatóan jobban megmarad a pénzem is, és talán jobban is érzem magam valamivel. (Nem drogoztam, csak más egyéb, "szokásos, minden napi" káros szenvedélyek, mértéktelenül fogyasztása.) Pedig már egy ideje lehetett volna ez meg az, ha másképp álok a dolgokhoz. Na mindegy! :D Szöget ütött a fejemben, hogy az 1 éve vásárolt Gamer PCmről váltanék most PS3, vagy PS4-re. (Ha utóbbi, akkor mondjuk szerintem csak Pro, esetleg Slim, de inkább vennék Pro-t.) Viszont a néha éppen elérő 2-3 műszakos 200.000Ft-os gyári fizetésemből nem sok lehetőségem van sok mindenre. Legalábbis úgy, hogy rögtön menjenek a dolgok.

Na már most, akkor jöjjön a kérdésem lényegi része. Nézegettem (most még egyenlőre csak Facebook Marketplace-n) PS3 konzolokat, és PS4 konzolokat is. Tudom, hogy a PS3 is egy nagy előre lépés volt anno annak idején. Kb azt hiszem 2015-ig gyártották (?) és még talán mai nap is nagy kedvencnek számít sokak körében. Akik kb 10 évvel idősebbek nálam, azaz nem 98-ban hanem mondjuk 88-ban születtek, és most olyan 33-35 évesek, de kb 40-50 éves korig bezárólag szerettek videójátékokkal játszani a 2000-es évek elején és közepén, vagy mondjuk addig amíg megnem jelent a PS4, inkább azokhoz szólna most a kérdésem. Bár, igazából nemtől és kortól független, tehát írhat bárki, akinek van tapasztalata a témában hosszú távon. Megéri még a PS3 napjainkban mai szemmel nézve? Sok még az Online elérhető játékos? Akár Magyarországon is. Vagy a 10 évvel idősebb generáció, akik akkor voltak 18-20 évesek mikor 2006-2007-ben megjelent a PS3, és mostanra már 30-40 között vannak, esetleg ők otthonról, vagy egyikőjükhöz átmászva csinálnak egy LAN partit a haverokkal, és annyi? Tényleg kíváncsi vagyok, írjatok ezzel kapcsolatban.

Erre lennék kíváncsi. Az egyik legnagyobb számban eladott PS konzolt mai szemmel nézve mennyire éri megvenni, és játszani rajta? Tisztában vagyok a max 2015-ig megjelent játékok minőségére, grafikai részletességére stb. A "csak" FULL HD-s felbontással is tisztában vagyok. Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora lehet az online, multiplayer játékosok száma, akár Magyarországról is nézve például. Gondolom én, hogy azért még mindig rengetegen játszanak rajta.

Nyilván, minden téren unalmas egyedül, így nem feltétlenül csak olyan játékokkal játszanék, aminek története van, hanem akár MP-ben is. Gondolom, idehaza is sokan vannak, akik akár nem is akarnak, vagy még mindig nem tudnak újabb szériájú konzolokra váltani.

Tudom hogy a Ps3-ból volt több féle verzió is (nekem az 500gb-os Super Slim jön be, azzal szemezgetek), és azt is, hogy a max felbontása 1080p lehet. Ezzel sincsen semmi probléma, mert max rá dugnám PC-re. (MIVEL SAJÁT TV-M NINCS! Évek óta nem igazán nézek TV-t. Csak online nézem a filmeket, sorozatokat, például Netflix, YouTube.) Van itthon egy FULL HD-s azt hiszem 22"-es monitorom, és azzal el lennék. Teljesen jó lenne.

A PS4 Pro 2016. november 10-én debütált.

Persze, vonzó a PS4 Pro is. 4k felbontást és a 60 FPS-t tudja, bizonyos játékoknál is már. És már az újabb játék a divat, stb. 2012-2013 óta egyre jobban néznek ki a játékok is. Ha lenne ilyenem, és még nincsen saját TV-m, akkor is tudnék játszani vele és rajta, mert a nappalinkban van egy szintén 4k TV, ami talán már szintén HDR-s. Sőt, biztos hogy az.

A PS5 az maximálisan kilőve. Egyrészt még nagyon drága az új konzol, még talán nincs teljesen 1 teljes éve, hogy kijött, a másik pedig az, hogy olyan TV-t is érdemes hozzá venni, ami tényleg tudja azt a minőséget nyújtani játék közben, amit elvárunk annyi pénzért. De nekem nincsen 750.000-1.000.000Ft közötti összegem, amit rá szánnék egy konzolra TV-vel összességében. De ennyit nem is szánnék rá.

Szóval marad vagy a PS3, vagy a PS4. Összegezve akkor. Nagyjából tisztában vagyok a PS3 és PS4 adta lehetőségekkel. De még adott esetben 1 havi fizetésemből jobban rá tudom szánni a pénzt én is, hogy vegyek egy PS3-at egy TV-vel is akár, mert hogy az azért nagyobb, mint a monitor, vagy mint az, hogy veszek 80.000Ft-ért egy PS4 Pro-t, és legalább ugyan ennyiért, hanem egy 100-asért még egy olcsóbb 4K-s TV-t.

Nem tudom, azaz igazság. Segítsetek dönteni. Megérné ilyen szempontok és feltételek mellett egy PS3-ra beruházni és el lenni azzal, vagy pedig gyűjtsek inkább, és ruházzak be egy PS4-re egy valamire való TV-vel?

Mint mondtam, első sorban az olyan játékok jönnek be, amiknek vannak történetük. Lásd: Resident Evil széria, Far Cry széria, Assassin's Creed széria, The Last of Us, Uncharted, God of War, Tomb Raider stb stb. De még lehet ide sorolni az NFS autós játékokat is.

Nyilván, most sem 20 éves játékokkal játszok a PC-men. Azért egy még mai szemmel is belépő konfignak mondanám a gépemet.

CPU: AMD FX-8320 3.5GHz

RAM: 16GB (4×4) DDR3 1600MHz

VGA: MSI Radeon RX 580 8GB Gaming-X

SSD: 120GB

HDD: 500GB

Például elég sok mai, vagy 1-2 éves játék is elfut rajta. Például a Resident Evil 2-3 REMAKE-je is szépen fut rajta közel 60 FPS-el. Far Cry New Dawn, Shadow of the Tomb Raider, Outlast 2, GTA 5, NFS Payback stb.

Vagy maradjak inkább a PC-nél? Elég ez nekem szerintetek? Vagy ha nagyon konzolozni akarok, akkor inkább vállaljam be a Ps4 Pro-t? Tényleg nem igazán tudok dönteni.

Most csinálom a "C" kategóriás jogosítványt, és az viszi a pénzt rendesen. Maga a sima C még csak a teherautót teszi ki, utána szeretném megcsinálni mellé az "E" kategóriát is, hogy vezethessek kamiont.

Vagy ruházzak be konzolra, mert érdemes? Nem feltétlenül kell nekem egyébként a PS4 mint mondtam, mert éppen rá dugom PC-re is a PS3-at, ha arról van szó. Tetszenek az újabb szériás játékok is, amiknek a fő lényegi pontja a történet mellett a grafikai részletesség és beállítottság. De oda már TV is kéne a 4-eshez.

Szóval ennyi lenne. Értelmes, pozitív és építő jellegű hozzászólásokat várok mindenkitől. Akinek nincsen tapasztalata a témában, az ne igazán írjon, ha csak unatkozni jön ide. Aki trollkodik, vagy nem megfelelő stílusban beszél, azt jelenteni fogom. Köszönöm a megértést, és várom a hozzászólásokat a tapasztaltaktól.

2021. okt. 7. 15:08
A kérdező szavazást indított:
Megéri még PS3-at venni...
Ha Neked a régebbi játékok jönnek be, és azzal el lennél, akkor válaszd azt!
Sok a játék és a játékos, de inkább külföldön...
Vegyél inkább PS4-et!
Csak PS4, az alatt már ne vegyél konzolt!
Maradj a PC-nél! Ruházz be idővel egy még jobb PC-re!
Egyéb...
10 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Bocs de ezt a regényt nem olvasom végig.

Manapság már inkább PS4-et érdemes venni minimum. A ps3 már egy elavult lecsengett korszak konzolja.

2021. okt. 7. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

bocs, nem olvastam végig

ps3-mat felejtsd el

hazsnált ps4-et vegyél, lehetőleg vmennyi garanciával

ps4 slim akkor ha fullHD tv-d van

ps4 pro ha 4k tévéd van

és a helyedben elgondolkodnék egy ps5 vásárlásán, igaz hogy 180k, de ha lemezest veszel, akkor el tudod adni a már végigjátszott/megunt játékaidat, illetve használt piacon is tudsz vásárolni

2021. okt. 7. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:
64%

"de ha lemezest veszel, akkor el tudod adni a már végigjátszott/megunt játékaidat, illetve használt piacon is tudsz vásárolni"

A használt konzoljáték piac egy oltári nagy bukó. Sokkal olcsóbban kell adnod mint a bolti ár hogy valaki elvigye, boltok meg még nevetségesen alacsonyabb áron veszik be.

2021. okt. 7. 15:55
 4/10 anonim válasza:
64%
Ps3-at nem igen ajánlanám. Újra kellet pasztáznom, nem is jászottam vele, de megint valami baja van.
2021. okt. 7. 16:59
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek az eddigi választ! Ettől féltem Én is, hogy már kicsit amolyan lejárt lemez a Ps3. Akkor valószínűleg maradok a Ps4 Pro-nál majd. Megpróbálok beruházni egy olyanra.

Ps5 esetleg akkor, ha meglesz a kamionos jogsi. :D De legealább a sima C kategória. Remélem minnél előbb. :P :D

2021. okt. 7. 17:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A PS3 is jó lehet még, viszont már elkezdték leállítgatni a szervereket, pl a GTA Online is már csak decemberig lesz elérhető.

PS4-ből viszont elég egy slim is. A Pro drágább és hangosabb, viszont nem ad annyi pluszt.

2021. okt. 7. 18:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen olvastam. A Pro-nál már a kontrolleren vannak rezgések. A sima PS4-en illetve a Slim-en tudtommal még nincsenek. Illetve a Pro-nak nagyobb a teljesítménye is, valamint a tárhelye is. Ezért lennék PS4 esetén vevő inkább a Pro-ra. A teljesítmény és a tárhely. Viszont rengeteg Slim-et is láttam eladót. Például Marketplacen. Meglátom. Tényleg nehéz dönteni.
2021. okt. 7. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
nem igaz. ugyanaz a kontroller van, ds4 a neve. teljesítménye nagyobb, de a slimből is van 1 teras. a slim és a pro között az a különbség hogy a slim csendes, cserében csak fullhd
2021. okt. 8. 00:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz a kontroller van mindegyik PS4-hez. A fat gépekhez voltak még más fajta kontrollerek, de azok is rezegtek, csak annyi volt a különbség, hogy valamivel rosszabb minőségűek, hamarabb elkoptak.

A tárhely nem attól függ, hogy slim vagy pro-e. Nekem is terrás slim-em van. Egyébként bármikor bővítheted egy USB-s külső merevlemezzel, vagy akár ki is cserélheted garancia vesztés nélkül, egy sima 2.5-ös laptop vinyó kell bele.

2021. okt. 8. 09:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ nektek is! :)
2021. okt. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!