Van lehetőség telemetriamentesen telepíteni Bluetooth drivereket RevisionOS-en?
Valamilyen hardverdetektáló programmal - ilyen például az Aida64:
vagy a Hwinfo
vagy az Eszközkezelőben
az inkriminált eszköz Hardverazonosítójából visszakeresve:
a gyártó oldaláról letölthető az adott eszközhöz a (Windows 10/Windows 11) meghajtóprogram.
(Bár egy kétséges módon megberhelt, zárt forráskódú, auditálatlan rendszernél telemetriamentességet emlegetni felejtős. ;) )
Ha az alaplapod támogatja a Bluetooth-t, a gyártói oldalról töltheted le az illesztőprogramot. Ha külső eszközt használsz, szintén.
Egyébként, te teszed fel a ReviOS kérdéseket? Ma már a harmadik. Hidd el nekem, nem jó rendszer. Semmit nem tudsz róla, buherált, rengeteg minden nem működik rajta, Windows Update, Defender, tűzfal letiltva...
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Köszönöm a válaszokat.
2. igen, ezt én is észrevettem. Csak sajnos Linuxon kevés játék fut jól (még Wine-al is), eredeti Windowst meg nem akarok felrakni, mert nem szeretem a telemetriát.
Hagyd már ezt a buherált marhaságot... Vagy törődj bele, hogy szivárognak az adataid, vagy tanuld meg, hogyan lehet finomhangolni azt a hulladék rendszert, vagy használj régebbi verziót, ami még nem volt egy kvázi trójai (bár kérdés, hogy vajon meddig tudod kihúzni hátrány nélkül pl. Win7-tel?), vagy próbáld meg felismerni, hogy a Microsofton kívül is van élet. Linux, FreeBSD, vagy valamilyen más BSD-leszármazott, OS/X (igen, ehhez új hardver is kelleni fog), vagy tehetsz próbát pár alternatív rendszerrel (Anroid x86, Haiku, ReactOS), bár ezeknél sok sikerre ne számíts. Groteszk dolog látni, amikor valaki retteg, meg szenved, de csakazértsem használna mást, mert... (és itt most nem akarok csúnya dolgokat mondani.)
"Csak sajnos Linuxon kevés játék fut jól (még Wine-al is)"
Jó, hogy szólsz, el is felejtettem, hogy nem szabadott volna játszanom rajta, mert nem lehet. :'(
Érdekelne, hogy ezt a statisztikát mire alapoztad? Mennyi benne a saját tapasztalat, mennyi benne a hiteles külső forrás, és mennyi az olyan "forrás", akinek önmagának sincs tapasztalata benne? Le merném fogadni, hogy a forrásaid olyanok, akik maguk sem láttak még élőben Linuxot, vagy ha mégis, annak van már vagy 10-15 éve, így az információik az akkori állapotot tükrözik.
Valóban, 15 éve még nem tudtam volna jó szívvel ajánlani annak, aki gyakran játszik, mert tényleg komolyabb játékok alig voltak rá, a Wine meg háát mondjuk úgy, nem volt az igazi. De ez 2005-ben volt, most meg 2022 van. Azóta maga a Linux is rengeteget fejlődött, sok szoftverfejlesztő hozzáállása is változott, és sok szoftver (pl. a Wine) is tekintélyesen sokat fejlődött. Ha rákeresel Gog-on, hogy hány Linuxon natívan futó játékuk van, elég szép számot fogsz kapni. Steamen is, kb. a játékok harmadának van Linux portja. Jó, ez így annyira nem sok... de ha hozzávesszük, hogy a "maradéknak" több, mint a fele tökéletesen, vagy minimális macerával elfut Wine-on, vagy Protonnal... ráadásul ott van a Stadia, meg a Geforce Now, és társai, amikhez csak egy böngésző kell, és oprendszertől függetlenül tudsz online komoly játékokkal játszani. És legalább nem kell paranoiásan rettegni, hogy ugyan, vajon ki, és mennyire figyel meg.
Ráadásul opcióként ott van a dual boot.
"eredeti Windowst meg nem akarok felrakni, mert nem szeretem a telemetriát"
És szerinted egy agyonmókolt cucc az olyan hú, de rohadtul megbízható, igaz? Amibe ki tudja, mit raktak még bele, és ki tudja, melyik összetevő megbuherálása miatt lesz instabil a rendszer. Hosszabb távon pedig ne reménykedj, hogy a Microsoft változtatni fog a piacpolitikáján. Legalábbis ameddig Nadella élősködik az élén, addig biztos, hogy nem.
4. Köszönöm, majd kipróbálom
5. Ok lehet kicsit furán fogalmaztam, bocsánatot kérek. Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy egy jópár program nem működik jól Wine-al (nem az hogy nem fut, csak bugos). Pl a Battle.net-hez akármilyen dependency-ket rakok fel, a játékok frissítésénél folyton hálózati hibát ír (és nem a net a rossz, mert ReviOS-en nincs ilyen probléma). Egyébként is szívesebben használok Linuxot kb mindenre amire csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!