Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem működik a RevisionOS...

Miért nem működik a RevisionOS ISO-ja?

Figyelt kérdés

Revi.cc-ről töltöttem le, balenaEtcher-el flasheltem egy pendrive-ra. Próbáltam 10-es és 11-es ReviOS-t is, mindkettőnél ezt jelezte: [link] Bár a flashelés sikeres volt.

Aztán belementem a Boot menübe, kiválasztottam a pendrive-ot, de valamiért nem a telepítő jött be, hanem a Startup menü: [link]

2022. ápr. 27. 11:33
 1/8 anonim ***** válasza:

A BalenaEtcher hibaüzenete - és a BIOS indítási menüjének nem működése - arra utal, hogy a lemezkép nem tartalmaz indítórekordot, így azt nem lehet egy az egyben átvinni a pendrive-ra (mert akkor nem fog működni), külön kell azt létrehozni.

Éppen ezért ajánlatos olyan szoftvert használni a tollmeghajtóra való átvitelhez, ami ezt elvégzi - ilyen például a Rufus:

[link]

2022. ápr. 27. 11:50
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs Windows a gépemen. Van valami Linuxos alternatíva Rufus helyett?

Vagy hogy tudok rákeresni neten?

2022. ápr. 27. 12:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Linuxra ott van a WoeUSB-ng:

[link]

de ilyen berhelt rendszereknél - mint a ReviOS - nem lehet biztos működést garantálni.

2022. ápr. 27. 12:47
 4/8 anonim ***** válasza:
WoeUSB
2022. ápr. 27. 12:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak simán filekezelőből rá kell másolni az ISO tartalmát egy FAT32 pendrivera. Ez azért nem olyan bonyolult :P

Viszont a pendrivera UEFI módban kell rábootolni, mert legacy módban csak ílyen hibaüzenetet kapsz..

[link]

2022. ápr. 27. 14:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sikerült WoeUSB-vel.
2022. ápr. 27. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
3 Miért szolod le a revit?
2022. máj. 8. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: Mert egy zárt forráskódú rendszer 3. féltől származó, ellenőrizetlen, dokumentálatlan, (az már csak hab a tortán, hogy az eredeti fejlesztő beleegyezése nélkül) berhelt változata. Nem lehet tudni, hogy pontosan, tételesen hol, mit, hogyan módosítottak benne - akár akarva, akár akaratlanul.
2022. máj. 8. 22:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!