A számítógépet kell pasztáztatni?
Nem hasznalok stock coolert.
Nalam meg a gep 98% ugyanolyan csendes, mivel sosem megy max teljesitmenyen. 55-60 fok kozt elvan altalaban alacsony fordulatszamon. Egyetlen jatek van ami kiteszi a maradek 2%-ot. Akkor is max 70 fok.
Ha nagyobb lenne a javulas, akkor csinalnam havonta is, de 3-4 fok nem akkora dolog foleg hogy masok 80 fok felett jatszanak mert kell a latvany meg az fps.
Paszta és paszta között nagy különbség van.
Ráadásul nem az áruk alapján...
Olvastam egy tesztet, ahol az eper lekvár 5-6 gyártó pasztáját megverte...
- Szóval van, ami pár év alatt kiszárad és van ami meg nem.
Én pl. ezüstöt használok, - ez veszélyesebb mert vezető anyag, ha trehányul kenem fel tönkre is tehetem a gépet. De nem évente pasztázom e miatt mert 3-4 évente kell(ene) csak. Mondjuk ennyi idő közönként meg szoktam procit cserélni.
- És ami sokat számít, az a hűtő polírozása. Ha tökéletes lenne (molekula nagyságú "kitüremkedések" és "lyukak"), pasztára sem lenne szükség. Minél közelebb van a tökéletes állapothoz, annál kisebb a jelentősége. Itt viszont már számít az ár, minél márkásabb és drágább, ÁLTALÁBAN (sokan nem értik itt ennek a szónak a jelentését, így rászoktam hogy nagybetűkkel írom, - bocsi) annál kevésbé van szükség újra pasztázásra.
Optimális esetben a te verziód jön elő - más esetben meg évente megy fel a hőfok maxon 5-10 fokot is akár.
És igen, video kártyán és laptopon garancia vesztéssel jár(hat).
Amin még van garancia, azt érdemes szervizben csináltatni, még ha pénzbe is kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!