Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A számítógépet kell pasztáztatni?

A számítógépet kell pasztáztatni?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen sűrűn és milyen alkatrészeket?
2022. ápr. 1. 10:30
1 2
 1/14 P.O.C. ***** válasza:

Kell.

A chipeket, amin aktív vagy passzív hűtőborda van, CPU, GPU, chipset.

Alapból pasztázottak, minőség függő is, de a paszta hatékonysága az évek alatt sokat romlik.

Garancia idő alatt csak a CPU -t tudod pásztázni, de pl ha a garancia lejár a video kártyára, alaplapra ott is érdemes cserélni a pasztákat.

Amúgy 2-3 évente elég, de ha nagyon paranoiás vagy évente is csinálhatod.

Valaki már újkorába lecseréli a gyári pasztát. Ennek egyébként van értelme, sok gyártó ennek a minőségén spórol.

2022. ápr. 1. 10:43
 2/14 anonim ***** válasza:

"Valaki már újkorába lecseréli a gyári pasztát. Ennek egyébként van értelme, sok gyártó ennek a minőségén spórol."

Igen, aztán a garanciától elköszönhetsz.

2022. ápr. 1. 11:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

(A vége lemaradt.)

Mármint VGA esetén.

Szóval szerintem VGA-t semmiképpen nem éri meg pasztázni új korában. Annyira szerintem nem lehet szar a gyári minőség, ha normális gyártótól vásárolsz.

2022. ápr. 1. 11:12
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor elég csak a garancia lejárta után pasztáztatni? Akkor most a garancia a pasztára vonatkozik?
2022. ápr. 1. 11:18
 5/14 anonim ***** válasza:
A garancia akkor ugrik, ha a VGA-t szétszeded. CPU-t pedig bármikor lehet.
2022. ápr. 1. 11:26
 6/14 anonim ***** válasza:
Mikozben a 9 eves gepemen a cpu 1x, a gpu soha nem volt ujrapasztazva, es sosem volt olvadaspont kozeleben..
2022. ápr. 1. 12:30
 7/14 P.O.C. ***** válasza:

Ez igényesség kérdése is. Nem azoknak való ez, aki beleszarik mindenembe, csak az a lényeg neki, hogy működjön.

A videokártyámat 4 év után pasztáztam újra 5 fokkal lett hűvösebb.

Amúgy a portalanítás legalább ilyen fontos, kb. fél évente kifújom kompresszorral.

Nekem nyugtatólag hat, ha rendben vannak a cuccaim, amiért én dolgoztam meg.

De az autónál is így van. Van olyan aki benne bagózik, minden csupa por hamu, a gumiszőnyegen annyi kosz, hogy virágot lehetne benne ültetni.

Ok mind a kettő gurul, csak más érzés beleülni és használni.

2022. ápr. 1. 12:46
 8/14 anonim ***** válasza:
#6 vagyok. Portalanitas megvan 2-3 havonta. Arra odafigyelek. De 2-3 fokert ujrapasztazni, mikor soha nem volt 70 fok felett, na annyira mar nem unatkozok...
2022. ápr. 1. 14:21
 9/14 anonim ***** válasza:

A paszta pár év alatt úgy kiszárad, hogy olyan mint a napon hagyott kutyaszar. Tehát gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne. Gondolom nem hülyeségből találták ki, hogy kell. Persze működik anélkül is, egy processzor is működik még akkor is, ha nincs rajta hűtő. Más kérdés, hogy meddig.

2022. ápr. 1. 14:39
 10/14 P.O.C. ***** válasza:

#8: Kb ugyan annyi idő, mint kifújni a port. Főleg ha stock coolerred van 2 perc. Cserébe javul a hűtés, és csendesebb is lehet a gép azáltal, hogy a ventilátornak nem kell nagyobb fordulatra kapcsolni ugyan azon tartomány eléréséhez.

De mondom valaki ad bizonyos dolgokra valaki nem.

2022. ápr. 1. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!