Jó ez a konfig gamer gépnek?
Össze szeretnék állítani egy gamer gépet, és az alábbi konfigot gondoltam:
Proci: INTEL Core i5-11400 2,6GHz 12MB LGA1200 BOX
Alaplap: ASRock B560M Pro4
RAM: Kingston Fury Renegade RGB DDR4-3600 CL16 16GB Kit2
VGA: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 12G
HDD: Toshiba P300 3,5" 2TB
SSD: Samsung 970 Evo Plus 500GB NVMe M.2 SSD
Gépház: Cooler Master MasterCase H500
Táp: Cooler Master MWE Gold 850 V2
Változtatnátok valamit a konfigon? Esetleg kellene még bele egy rendszerhűtő vagy proci hűtő?
Amikkel szeretnék játszani: Apex Legends, Red Dead Redemption 2, War Thunder, Witcher 3, Assassin's Creed
i5-12400
B660-as lap
12GB-os RTX2060 az felejtős, az bányászkártya
Vegyél nagyobb SSDt, a játékoknak kell a hely. HDDt utólag is tudsz berakni/bővíteni.
Én is ezekbe tudok "belekötni".
- "VGA: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 12G"
Miért nem 8Gb 3060?
Alig van különbség és mérföldekkel gyorsabb.
- És igen, ha a játékokat is ssd-ről szeretnéd futtatni (érdemes) akkor 1Tb inkább.
- Sikerült elismételnem az előző hozzászólót, de így talán nyomatékosabb lesz :)
tudtommal nincs 8gb-os 3060 csak 12gb-os, a 8gb-os az 3060Ti
de egyébként igen, egyetértek az előzőekkel
"tudtommal nincs 8gb-os 3060 csak 12gb-os, a 8gb-os az 3060Ti"
És tényleg, basszus nekem fel se tűnt :O
Köszi :)
Bitcoin bányászáshoz vásárolják mert sok a memória rajta ezért hatékonyabb a farmolás.
De játékokhoz nincs igazából szükség ennyire. (Ma még)
Ide
Beraktam neked a 2060 és 3060 verziókat - a különbség árban picike, teljesítményben jóval nagyobb. (Árban~10%al olcsóbb, Teljesítményben 20-30%al gyengébb a 2060)
#
"De játékokhoz nincs igazából szükség ennyire. (Ma még)"
Tudom, hogy vannak kivételek, de úgy ÁLTALÁNOSSÁGBAN így van :)
Nem az a lényeg, hogy mire van szüksége a játékoknak hanem az hogy a GPU teljesen ugyanaz a 6Gb-os és 12GB-os RTX2060 esetében és ez "relatív gyenge". A 12GB-os változat pontosan 0 fps-sel tud többet, mint a 6GB-os.
Ennél a kártyánál a játékokban nem nyújt semmit a +6GB VRAM. Bányába viszont tökéletes (meg pár egyéb VRAM igényes alkalmazáshoz ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!