Vagyonőr- ként dolgozom. Háromóránként elrendelték a
csekkolást a kihelyezett pontokon. Volt amikor csekkoltam
volt amikor nem. Hogyan és mit ellenőriznek ezen a kis
kütyün? Ha azért sem szolnak amikor sorozatban kihagyom a
csekkolásokat.
Figyelt kérdés
Vagy ez csak egy ámítás lehet? Hogyan ellenőrzik azt, hogy a megadott időben valóban megtörtént e a csekkolások? Hogyan működik ez egyáltalán. Amikor hozzáérintem a kis kütyüt akkor csipant, és világit is, de egyebet senki nem tud róla.
Számítógépen ránéznek és kész,ide küldi a kütyü a jelet.A lényeg hogy mindent látnak ha veszik a fáradságot és utánanéznek.
2022. márc. 7. 15:46
3/24 anonim válasza:
Csekkolni azért kell, mert addig sem csak ülsz egyhelyben egész nap, hanem bejárod a kijelölt útvonalat. A csekkolóval tudják ellenőrizni ezt. Ha kihagytad a csekkolást rád kenhetik, hogy körbe sem jártad a telephelyet. Számítógépen meg tudják nézni mp re pontosan mikor csekkoltál.
2022. márc. 7. 15:50
4/24 anonim válasza:
Nem nézik folyamatosan (bár lenne rá lehetőség, hogy értesítse őket, ha rendszeresen kihagynád). Alapvetően nem a kütyüt nézik, hanem a csekkoló pontok küldenek egy jelet egy számítógépre és az naplózza, hogy te csekkoltál-e.
Az, hogy nem szólnak, egy dolog. Az csak azt jelenti, hogy vagy nincs azonnali értesítés vagy ha van is, 1-2 esetben figyelmen kívül hagyják. Ellenben ha incidens történik elhiheted, hogy visszanézik merre jártál és ha nem a kijelölt helyeden voltál akkor elő fognak venni. A saját jólfelfogott érdeked, hogy használd, mert ezzel igazolod, hogy elvégzed a munkád és nem csak henyélsz végig.
2022. márc. 7. 15:57
5/24 anonim válasza:
Majd ha valami eltűnik, és rád akarják kenni, hidd el bánni fogod hogy nem csekkoltal be.
2022. márc. 7. 16:44
6/24 anonim válasza:
4: Ez általában nem igaz. Az őrjárat ellenőrzőknél az ellenőrzéi pontokon van egy chip (valami RFID-hez hasonló cucc), és az egész kiolvasó az az őr kezében van. Ez csippan ha beolvasta a kártyát. Ezt elmentei a saját belső memóriájába és onnan letölthető. És a SW azonnal kiértékeli, és jelzi ha valami eltérés van. Az nem érné meg, hogy egy telephely több száz pontját bevezetékezzék, és összegyűjtsék az adatokat (pár óránként). Benne van az őr kezében lévő eszközben minden. Az őr körbeviszi, majd kiolvassák. Offline az egész, de egészen gyorsan megvan. Hogy a cég megveszi-e hozzá a jobb szoftvereket vagy sem az már a cége válogatja, de én pl. egy darab excellel VBscripttel is csináltam olyat, hogy ha az őr nem volt X ponton akkor jelezte. Néhány eset még tolerálható pl. sikertelen olvasás miatt. De ha rendszeres és csak egy őrnél fordul elő akkor ott figyelni kell. Olyan rendszer is van, hogy a letöltött adatokat elemzi, és nézi az egyes pontok között megtett időt. Pl. ha van A-B-C őrjárati út, de a B-ben nem olvasott de az A-C idő annyi mint a korábbiakban az A-B-C idő akkor simán lehet B-ben olvasási hiba és nem jelzi pirosnak. Sok mindent lehet ezekkel kezdeni. De az adat alapvetően a kézi egységben van, nem küld semmi semmilen adatot. Pl. szép is lenne ha küldene, mert akkor könyebb lenne megfigyelni, hogy éppen merre kószál az őr.
2022. márc. 7. 16:53
7/24 anonim válasza:
Egyébként így bukott le az egyik telephelyen az őr. Rátette az olvasót a kutyája hámjára, és megtanította a kutyát, hogy úgy menjen körbe, hogy minden ilyen ponton felugrik, az olvasó olvasott és megvolt az ellenőrzés. Abból bukott le, hogy a többi őrnek kb. 2 óra volt egy szakasz bejárása, neki is az első időben 2 óra volt, aztán ez az idő lecsökkent 40 percre. És utána el kezdték figyelni, meg a kamerák rögzítését is megváltoztatták és kiderült, hogy az útvonal egy jelentős részét nem az őr járja be anem a kutyája, közben az őr meg cigizett egyet. (nem Magyarországon történt, de mi telepíettük az őrjárat ellenőrzőt).
2022. márc. 7. 16:56
8/24 anonim válasza:
Van olyan csekkoló, amit valós időben tudnak követni. Sőt! Le is tudnak hallgatni, hogy mit beszélgettek (SIM kártya van benne, és fel lehet hívni a készüléket).
2022. márc. 7. 17:19
9/24 anonim válasza:
#6, #7:
Oké, lehet akkor ez így működik.
Amit én mondtam, az is valós működés: az irodaházakban az olvasó az ajtóknál van. Nem minden ajtó kinyitásához kell, de pl minden ajtónál lekell húzni a kártyát. Ott az RFID olvasó a falban van, egy "villanykapcsoló" szerű eszközben. Azok be is vannak kábelezve és kiolvasható központilag, hogy melyik zónában vagy, sőt, ha nem lépsz ki (mert más kinyitja az ajtót és te csak átmész) akkor a másik zónában ragadsz és ha kártya nélkül nem nyílik az ajtó, akkor másik ajtónál le is tilt, nem nyitja ki neked. Nem egyszer szorultam két ajtó közé így és mobilon kellett hívni a kollégám, hogy engedjen már ki, mert hülye voltam és elfelejtettem lehúzni a kártyát.
Lehet ez a rendszer nem így működik, de a lényege akkor is ugyanaz: érdemes rendeltetésszerűen használni különben pofára esik az ember.
2022. márc. 7. 17:23
10/24 anonim válasza:
8: Meg a rádiójába is sokszor már van beépíett GPS nyomkövető (ez főleg kültéren működik). Meg támadás jelző meg egy rakás dolog amiről sok esetben az őr nem is tud. A GSM-es cuccokat inkább kültéren használják, mert sokszor vannak az épületeknek olyan részei ahol nincs térerő, például klímagépház a -4-en a -3 szintes mélygarázs alatt. Ott csak az offline működik.
Meg sokszor csinálnak olyat, hogy alap esetben az olcsóbb offline csekkoló van az őrnél, és ha gyanussá vállik egy látszólag totál ugyanolyan kinézetű de GSM-es, GPS-es olvasót kap és elkezdik követni. És erről nem is kell az őrnek tudnia. Egyébként alapvetően szerintem továbbra is a legjobb az offline ellenőrző, azzal van a legkevesebb baj, és pont az ilyeneket amiket itt írt a kérdező azzal is ki lehet szűrni, egyzserű, könnyen telepíthető, könnyen módosítható, olcsó. A GSM-es változat drágább, bonyolultabb, kisebb az autonom ideje. Pl. elfelejti az őr feltenni tölteni stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!