Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek neki az IT...

Hogyan kezdjek neki az IT iránynak?

Figyelt kérdés
Érdekelne ez a terület, késöbbiekben ezzel szeretnék foglalkozni. De nem tudom hogy, hol kezdjek neki? Kezdjek el tanulni könyvekből, jegyzeteljem ki a lényeget és azt tanuljam, vagy csak olvasgassak minél többet a témában aztán majd megragad? Egyáltalán milyen könyvből? Jó lenne ha lenne olyan ami az alapoktól van, mert elég csekély az informatikai tudásom. Szóval mit ajánlanátok egy kezdőnek aki szeretne ezen a pályán lenni?
2022. febr. 9. 15:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Általános iskolás tankönyvek, 5. osztálytól felfelé.
2022. febr. 9. 15:54
 2/4 anonim ***** válasza:
63%

Először el kéne döntened, hogy az IT-n belül milyen terület felé orientálódsz.

Pl: információelmélet, adatátvitel, kommunikáció, számítógép-architektúrák, számítógép-hálózatok, számítógép-programozás, informatikai biztonság, adatfeldolgozás, adatbázis-kezelés, ember-gép kapcsolat, mesterséges intelligencia, grafikai ábrázolás, virtuális valóság, információs technológia, operációs rendszerek, számítógépes programozási nyelvek, számítógépes grafika (stb).

"olvasgassak minél többet a témában aztán majd megragad?" - ez egyébként egy nagyon hasznos dolog. És kérdezz! :D

2022. febr. 9. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:
63%
A fiaim példáját tudom elmondani. Középiskolában informatika szakot végeztek, majd Pécsn egyetem informatika kar. Persze ők már általánosban is gépeket raktak össze, windowst telepítettek, gépet szereltek. Szóval korán kezdték. Te mennyi idős vagy?
2022. febr. 9. 15:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Szeretnék a lehető legtöbb dolgot tudni ami csak van a gépekkel kapcsolatba, a rendszergazda irányt néztem ki magamnak, ott aztán van minden hálózatoktól kezdve.. Hát ami a koromat illeti 31 éves vagyok, de a "mondás" szerint sosem késő elkezdeni tanulni. Én mostanra jöttem rá és tudatosult bennem hogy mit is szeretnék csinálni úgy igazán.

Ja és autodidakta módon tanulnék, bár könyebb lenne ha valaki elmagyarázná a dolgokat hogy mi miért van. Tehát az a tervem hogy magamtól tanulnék valahogy a netről meg letöltött könyvekből, és ha már úgy olyan szinten vagyok akkor beiratkozom egy rendszergazda tanfolyamra

2022. febr. 9. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!