Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kötelező haladási iránynál...

Kötelező haladási iránynál jobbra kanyarodtam. Mikor jön a csekk?

Figyelt kérdés
Egyenesen lehetett csak haladni, és benéztem sajnos. Éreztem, hogy valami nem volt jó, visszaneztem térképen és az útburkolati jel egyértelműen egyenes nyíl volt. Főútvonal volt, balról fogták a lámpák a forgalmat, szóval nem volt egy balesetveszelyes helyzet, de ez nem változtat azon, hogy szabálytalan voltam. Gondolom, ha kamera van akkor már 100% a büntetés. Mikorra várható csekk? 50.000 forint, ugye? Nyilván vállalom a felelősséget, csak jó ha tudom, mire számíthatok.
2021. jan. 8. 17:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Pár héten belül.

De nem nagyon szoktak ezért utólag büntetni, valószínűleg megúsztad.

Amúgy jól tudod, 50 ezer a büntetés.

2021. jan. 8. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Még ha kamera is van semmit nem jelent, én záróvonallal ellátott 4 sávoson fordultam vissza úgy hogy a benzinkúton tettem egy félkörívet és a kötelező haladást(ami jobb lett volna) lerövidítettem, mert nem tudtam mikor lehet visszafordulni, a kamerába még bele is néztem :)
2021. jan. 8. 17:58
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem nézik azokat a kamerákat folyamatosan a rendőrök. Kis szerencsével megúszod.

Automatikusan csak a VÉDA kamera büntet, de azokból kevés van és kereszteződésben még nem láttam.

2021. jan. 8. 18:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
kb. 1%, hogy megbüntetnek. Nem nézik folyamatosan - akkor nézik vissza, ha vmi baleset van az adott időpontban.
2021. jan. 8. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezek a városi térfigyelők egyébként hova vannak bekötve? Rendőrséghez?
2021. jan. 8. 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:

#5#

A településeken lévő térfigyelő kamerák többsége az önkormányzat tulajdonában van, azok nem forgalomfigyelő kamerák, rögzítenek mindent, ami a látómezőn belül történik.

a felvételeket X ideig megőrzik, és ha nem volt "esemény" lehet úgy törlik, hogy azokat senki nem nézi vissza.

A mennyiben bűncselekmény történik, feljelentést tesznek a rendőrségen, és átadják a felvételeket is, ha azokat a rendőrség kéri.

Nem a felvételek alapján tesznek tehát feljelentést, hanem konkrét események miatt, a felvételek a nyomozásban, illetve a bizonyításban lehetnek hasznosak, sokszor hasznosak is.

Nagyon sok rongálás, garázdaság, betörés (stb) elkövetőit a kamera felvételek segítségével találják meg - elkezdik elemezni, hogy az adott időpontokban a közeli kamerák felvételein ki, és mi látható, plusz a többi szál hová vezet...

Ez a módszer mondjuk pont Budapesten lehet kevésbé sikeres, de ott se reménytelen a helyzet, egy vidéki településen egész jó arányban találják meg az elkövetőket a felvételek segítségével.

A rendőrségnek, de az önkormányzatnak sincs arra kapacitása, hogy a napi szinten több száz órányi anyagot végig nézzenek.

Arra esetleg lehet példa, hogy valamilyen akció keretében (pl közlekedésrendészeti akció) alkalmanként kielemezzenek olyan felvételeket, amelyek közúti csomópontokról készültek, de nem az az elsődleges funkciójuk.

Meglepően sok észlény gondolja, hogy éjszakánként büntetlenül lehet törni-zúzni, lopni, ha azt nem látja senki... csakhogy vannak térfigyelő kamerák (meg persze vannak a kamu kamerák, ami nem ér semmit)

2021. jan. 9. 01:50
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
semmikor, a sünök le vannak foglalva h a maszk nélkülieket hajkurásszák nincs idő autósokra
2021. jan. 9. 11:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Cirka 1 hónap
2021. jan. 21. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!