Milyen laptopot ajánlanátok kezdő programozásra?
kereskedelem és marketing szakos egyetemistaként szeptembertől fogok "digital marketing" felé szakosodni és még ebben a félévben/nyáron szeretnék valami alapot szerezni programozás szempontból.
nem akarom a hétköznapi/mostani sulis gépemet használni - HP envy x360 ryzen5, inkább keresnék valami újat amit szinte csak erre használnék.
java/kotlin...lesz órákon tanítva szóval ez a fő. +magas ssd ugye alap.
ca 220 EFt-ért milyen gépet ajánlanátok? apple kilőve ármiatt is, meg nem vagyok nagy IOS fan. Felújított gépek is szóbajöhetnek.
(totál új vagyok a témában úgyhogy egyszerűsített segítséget kérnék :D )
Köszike :)
Ha a pénz nem akadály, ennyiért lehet már lehet jó minőségű gépeket venni, én pl ELTE proginfóra járok, és egy Asus TUF FX505-m van. Nem egy új darab, de tökéletesen működik, amikor nem veszekszik egymással a linux és az nvidia.
Ha nem akarsz viszont nagy összegeket költeni, vehetsz gyengébb gépet, felraksz rá egy Ubuntut teljesen ingyen, nem kell rá feltétlenül vírusírtó se, csak vigyázz, hogy hova mész root-tal. Az Ubuntu teljesen felhsaználóbarát, és ha nem a játék a cél, hanem a programozás, arra tökéletes. 12-15 nyelven programozom Ubuntu alatt, sose volt semmi baj. Van AndroidStudiom, NetBeans-em, de tudok parancssorból is fordítani java-t, szóval sima liba. Én ezt tudom ajánlani, és így rengeteget tudsz spórolni feltéve, ha tényleg nem játékra használnád a gépet, mert arra a Linux nem jó.
Fontold meg a brit vagy amerikai billentyűzet-kiosztást, ezeken sok szimbólum sokkal könnyebben elérhető shift vagy alt gr nélkül. Szerintem fontos lehet még, hogy van-e háttérvilágítás.
Dell Vostro 3510 N8000VN3510EMEA01 Notebook
Ez egy az egyben annyi, 220. De inkább dobj rá és vegyél egy ASUS Zenbookot vagy Vivobookot. 300 alatt tudsz találni bőven neked megfelelőt. Amit a kettes ír az valid, én is angol kiosztású billentyűzettel venném, nem magyarral. Egyébként munkára nemigen találsz jobbat a MacBooknál. Tudom hogy azt nem akarsz, csak halkan megjegyeztem.
Jaj de köszi a gyors válaszokat :) külföldön dolgozom, szóval alapból angol lenne a billentyűzetem meg azt már meg is szoktam.
ketten is ASUSt ajánlottatok szóval ránézek online viszont leírásban mire kellene figyelnem? ismétlem új vagyok :D
azt olvastam hogy ugye magas ssd meg intel 5 felett(??) ajánlott.
tantárak közt Számítógép-architektúrák, Operációs rendszerek, Programozás 1, Információs rendszerek, Projektmenedzsment, Számítógép-hálózatok, Programozás2, Integrált vállalatirányítási rendszerek vannak felsorolva de nem tudom, hogy ehhez mekkora "teherbírás" kell
2-in-1t nem szeretnék mert a mostani gépem is az HP Envy x360 (13.30 ", AMD Ryzen 5) szóval csak egy sima laptop inkább 15" képernyős.
ASUS Notebook VivoBook 15 R565JA-EJ2650W mi lenne a vélemény? i7-1065G7, 8GB RAM, 512GB SSD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!