Kezdő programozóként milyen tudás kell, hogy felvegyenek egy munkahelyre?
Néztem gyakornoki munkákat, az volt a megkötés, hogy jól kell ismerni egy nyelvet (jelen esetben c++-t) és szakirányú tanulmányok kellenek. Na most, én matekos vagyok, nem infó szakra járok, de vannak infós tárgyaim.
Az lenne a kérdésem, hogy mit jelent jól ismerni egy nyelvet? Sajnos azt nem látom magam előtt, hogy konkrétan, hogy kéne programozni egy munkahelyen, de elvégeztem most pl. 2 c++-os tárgyat, meg még tervezek is a jövőben. Nem idén jelentkeznék, hanem jövőre. Csak nem tudom, mit jelent jól programozni...
A diákok rendszerint azt nem fogják fel, hogy az állásinterjú nem olyan, mint egy zh. Nem úgy működik, hogy megtanulod az anyagot és ha elérsz 50%-ot akkor átmentél. Egy pozícióra egy embert vesznek fel, aki szakmailag és emberileg a legjobban megfelel nekik. Mit kell tudnod? Minnél többet. Nincs minimum és maximum szint.
Egyébként 2 tárgy után kizárt, hogy jól tudj programozni. Az durván 50 óra beadandókkal együtt, az majdnem semmi.
Írtam, hogy nem most akarnék jelentkezni. Szerintem sincs még túl sok tudásom. :) Csak kíváncsi voltam viszonyításokra. Hogy úgy kb. milyen szinttől reális ilyen helyekre jelentkezni. De nézegettem most teszteket, amiket az első válaszoló is említett, szóval nagyjából látom.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!