Miért adnak még ki 4GB RAM-al új laptopokat? Néztem több üzletben is, egészen kb 170000-200000 ft-ig a legtöbb 4 GB RAM-al van szerelve, de még csak SSD sincs bennük, hanem HDD. Mire elég ez a specifikáció?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom a Windows 10 nem is igazán fut jól HDD-n és a 4 GB RAM is kevés neki, inkább 6-8 GB a normális hozzás és egy SSD. Én legalábbis keptelen voltam a saját laptopomat HDD-vel használni, hiába volt ott a 8GB RAM is, egy idő után belassult a rendszer. Amióta SSD-t használok nincs okom panaszra. Nem használom a laptopot másra, csak filmek letöltésére, böngészésre, de ez a 4 GB RAM és a HDD Win 10 alatt szerintem nem működne. Vagy én látom a rosszul a dolgokat?2022. febr. 6. 00:35
11/15 anonim válasza:
10: aki játszik, vagy filmezik már nem is átlag user? :) Pont a minap szuttyogtak egy legion 5 kapcsán, hogy "csak" ssd van benne és nincs sata port se az újabbakban (ezt amúgy kétlem). Tehát az átlaguser ráfordíthat újabb 15 ezret a negyedmillás gépére, ha két-három komolyabb játékot egyidőben szeretne használni...
"1 TB HDD ugyan annyiba kerül mint a 256 GB-os SSD" - pont ezért bontottam le GB-ra...
12/15 anonim válasza:
Több száz gigányi adat tárolása (játék, film, zene) szerintem nem az átlagfelhasználáshoz tartozik, arra elég kb. 64GB, nagyon max. 128GB
13/15 anonim válasza:
32 bites win10 ennyi ramot használ maximum. Arra bőven elég
14/15 P.O.C. válasza:
#13: Csak támogatás nincs hozzá. Ha megnézed bármilyen ma árult új modell support oldalát, csak 64 biteshez lesznek driverek.De már évek óta így van.
Amúgy bőven elég 4 GB, jah. Csak vissza kell utaznunk vagy 10 évet az időben.
15/15 anonim válasza:
#11 Aki játszik, az már valóban nem "átlag júzer" , de az nem is irodai gépet fog venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!