Miért adnak még ki 4GB RAM-al új laptopokat? Néztem több üzletben is, egészen kb 170000-200000 ft-ig a legtöbb 4 GB RAM-al van szerelve, de még csak SSD sincs bennük, hanem HDD. Mire elég ez a specifikáció?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom a Windows 10 nem is igazán fut jól HDD-n és a 4 GB RAM is kevés neki, inkább 6-8 GB a normális hozzás és egy SSD. Én legalábbis keptelen voltam a saját laptopomat HDD-vel használni, hiába volt ott a 8GB RAM is, egy idő után belassult a rendszer. Amióta SSD-t használok nincs okom panaszra. Nem használom a laptopot másra, csak filmek letöltésére, böngészésre, de ez a 4 GB RAM és a HDD Win 10 alatt szerintem nem működne. Vagy én látom a rosszul a dolgokat?2022. febr. 6. 00:35
1/15 anonim válasza:
Olcsó pénzért árulnak belépő szintű gépeket.
Van, akinek ez is elegendő.
Böngészésre, office-ra nem is kell több.
(Egy ismerősöm egy régi Core2Duo/320GB HDD/2GB RAM laptopot használ, Win10-zel)
2/15 anonim válasza:
Bocs, hogy elkeserítelek, de 170 manapság belépő szint. Ilyenek az árak.
4/15 anonim válasza:
Nem csak a windows létezik, és nem csak olyan felhasználás van amit leírtál.
5/15 P.O.C. válasza:
Van akinek kevés pénze van és sok türelme. Nekik találták ki.
6/15 anonim válasza:
HDD-vel már nem nagyon gyártanak új gépet, ez nagyon ritka, és ezek nem a legolcsóbb gépek. 4GB RAM azért sok dologra elég Windows 10-nél is, tapasztalatból mondom, nincs ezzel semmi probléma, nem átverés. Persze gondolom, le leszek pontozva.
7/15 anonim válasza:
Tisztában vagy vele, hogy léteznek jóval kisebb erőforrásigényű operációs rendszerek, mint a Windows 10?
8/15 P.O.C. válasza:
#7: Jah létezik, csak a nagy átlag nem azt használja. Utána meg jönnek sírni, hogy miért használhatatlanul lassú, az olcsó ipari hulladék, amit vettek.
9/15 anonim válasza:
Valahol "be kell lépni" erre a területre is. A 4GB ram kb egy határszám, ennél kevesebb már nyilván csücskös lenne, de ez még épp jó valamire, és ez a valami nem konstans. Ahány ember, annyi felhasználás és igény, és ha igény van rá, ma már gyakorlatilag minden notiban van plusz slot a bővítéshez. Kicsit eltúlozva, a HDD gigabájtonként 15 forintba kerül, az SSD meg 60-ba. Innen meg egyszerű matek, hogy belépőszintbe mi fér bele :)
10/15 P.O.C. válasza:
#9: OK. De átalag SSD -s laptopba nem is raknak 1 TB SSD -t, hanem csak egy 256 GB -osat. És ugye a HDD -s laptopba se raknak 1 TB -nél kevesebb vinyót, mert már nem is nagyon gyártanak annál kisebbet.
Innentől kezdve a költség ugyan az, mert az 1 TB HDD ugyan annyiba kerül mint a 256 GB-os SSD.
És tapasztalatból tudom, hogy az átlag User nem használja ki a nagy tárterületet, inkább a gyorsaság a lényeg.
Azért a gyártó is gondolkodhatna mielőtt létrehozza ezeket a szar összeállításokat. A vásárlói elégedettséget kockáztatja vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!