Miért változtatják meg többen a MAC címet a gépen és mi értelme van ? Mire jó?
Figyelt kérdés
2022. jan. 17. 00:47
1/8 anonim válasza:
Nincs semmi haszna, akkor lehet jelentőssége (én akkor csinálnék ilyet), ha például mac szűréssel tiltva lenne a gép valami miatt a router-ről, a router jelszavát meg elfelejtettem, reset-elni meg nem szeretnék.
2/8 A kérdező kommentje:
Mi az hogy mac szűréssel tiltva ?
2022. jan. 17. 17:57
3/8 anonim válasza:
A router látja a kliensek MAC címeit, ez alapján osztható pl. IPcím nekik, generálható a router-en feketelista, hogy milyen MAC címeket ne engedjen fel vagy az is beállítható, hogy csak a listájába felvett MAC címekkel rendelkező eszközöket engedje fel.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint én is le tudom tiltani mondjuk a tesóm laptopját hogy ne csatlakozzon wifi-vel a routerra ?
2022. jan. 17. 19:07
5/8 anonim válasza:
Le tudod, ha a router-hez hozzáférésed van de reset-eli a router-t és akkor meg újraindul, tiltás megszűnik, ismét mindent be kell állítani.
6/8 A kérdező kommentje:
Érdekes és jó tudni. De egyszerűbb lenne szólni a szolgáltatónak hogy nézze meg hány mac számmal használják a routert és ő letilthatja. :D
2022. jan. 17. 19:52
7/8 anonim válasza:
A szolgáltató a MAC címeket nem látja. Nem is foglalkozik ilyennel.
Ha a testvéred iránti ellenszenvet így kívánod kifejezni, szerintem ne tedd.
8/8 A kérdező kommentje:
Nem testvér, sógor.
2022. jan. 18. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!