Van értelme úgy pszichológushoz menni, hogy nincs egy konkrét dolog, amin változtatni akarnék a segítségével?
Vannak pszichés gondjaim (mondjuk kinek nincsenek), de nem olyanok, amikkel ne tudnék együtt élni. Kíváncsi lennék, egy pszichológus mit mondana rám, diagnosztizálna-e bármit, de nem vagyok különösebben motivált egy adott dolog feloldásában sem.
Régebben úgy gondoltam, hogy majd eljárok, aztán meglátjuk, mi lesz, de mióta a férjem nyomósabb okkal elkezdett járni, és egymás után több nemtörődöm pszichológusba futott bele, elment a bizalmam a dologtól.
Szerintetek volna értelme, vagy így nem?
Szerintem van, ha jó szakembert választasz, például nagyobb tapasztalattal rendelkező klinikai szakpszichológust keresel. Érdemes kiválasztani hogy milyen irányzatra lennél nyitott, pld vannak akik dinamikus megközelítéssel dolgoznak, és olyanok akik akik a kognitív irányt követik stb. A hozzáállás is fontos, mert egy terápia hosszú folyamat, az elején van hogy nem történik semmi különösen, idővel
viszont beindulnak a dologok. A pszichológusok önismeret szempontjából is hasznos segítséget nyújthatnak, az pedig mindenkire ráfér. Én is tervezek elmenni, pedig nincs súlyos problémám, de zavar 1-2 dolog az életemben és magammal kapcsolatban. Remélem valamennyire tudtam segíteni a válaszommal!:)
Pszichológus nem diagnosztizál. Pszichológushoz nem beteg ember jár, hanem fejlődésre, önismeretre nyitott ember, aki úgy döntött, hogy nem mások által (beleértve a saját gyerekkorát is) meghatározott életet akar élni, hanem a sajátját.
De tény, hogy sok az olyan pszichológus, akit nem lelkesít a munkája és velük eléggé nehéz. Plusz aki nekem bejön, neked nem biztos. Ha elszántan keresed a jó terapeutát, meg fogod találni és onnantól nagyon megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!