Google Maps navigáció offline módban mit tud?
Eddig a régebbi navigációs készülékekket hazsnáltam, de gondoltam kipróbálom a telefonomon, offline módban.
Letöltöttem szépen a térképet... útvonaltervezés...(ez csak próba volt szerencsére nem élesben navigáltam ismeretlen terepre)
Elindultam, és direlt letértem arról az útvonalról amit a google maps tervez, na itt lepődtem meg.
Szépen mutatta a kék megtervezett útvonalat tovább amerre megtervezte, de én letértem és nem tervezte újra az útvonalat
Mutatta merre megyek a térképen, de az útvonal tervet nem módosította(ugy mond nem tervezte újra az útvonalat mint a jó öreg Garmin navigációm szokta)
Most ez ilyen? vagy csak nálam szar valami?
Lehet azért mert offline módban mentem?
Valaki írja már le aki hazsnálja ezta google maps izét a telefonján hogy most mi van?
Mert ha ez ilyen szar hogy ha letérek az általa tervezett útvonalról akkor nekem kell visszatérnem ahogy tudok a "kék utvonalra" amit megtervezett akkor ez egy tök ismeretlen helyen, Pl külföldön egy nagy fos szerintem.
Várom a tanácsokat véleményeket észrevételeket....
Hogy mit rontottam el esteleg? vagy ez egyszerüen ilyen?
köszi
Ami fontos, hogy kèt hèt után a tèrkèpek lejárnak. Bár nincs róla hivatalos infó, de jó esèllyel valamilyen almodul újratervezèskor is le-lekèrdez online. Hivatalosan működnie kell, de szèpen lassan az offline funkciók eltünedeznek.
Kevès tapasztalat lesz, mert aki maps-et használna, az úgy is folyton online lesz, arra èpül. Offline navira meg vannak más alternatìvák.
De tèny ès való az is, hogy a telefonokban lèvő gps nem a legacèlosabb, alapvetően a-gps-el való együttműködèsre tervezik ezeket, ergó folyamatos online kapcsolatra
Értettem én a kérdést, csak hiányzott pár információ.
A lényeg, inkább kipróbáltam.
Offlineba terveztem letöltött térképen és offlineba navigáltam.
Amikor letértem sokáig nem tervezte újra, sokáig, de valamikor ránéztem és akkor már jó útvonalat mutatott, viszont éles körülmények között ez kevés.
Nem sokat használtam a navigációt, ami feltűnt, hogy nem adott hangutasítást, gondolom, mivel az asszisztens se működött, ez viszont szintén csökkenti a használhatóságát, mindössze csengő hangokat adott valami pontokon való áthaladáskor.
bizony
vagyis szar offline ban
Ugy hoyg aki azt mondja hogy az okostelefonos navigálás offline alternativája a régi navigációs cuccoknak az vagy nem próbálta ki élesben, vagy hazudik....
A 10-20 évvel ez előtti anvik egyből újratervezték az utvonalat ha letértél
lehetetlen volt eltévedni
a google maps navigációval offline, nagyon könnynen megizzadhat az ember ismeretlen helyen...
Vagyis szar!
Elvileg vannak offline navigációs szoftverek is, de nem próbáltam.
Hogy az újratervezés nem működik, nem lenne akkora gond, ha az ember előre tudná mire számítson, vagy ha menet közben véletlen elmenne offlineba, akkor jelezné, hogy abba kapcsolt és az újratervezés nem elérhető, amíg nem változik a helyzet.
ezzel csak az a baj
hogy a google azt állítja hogy offline módban is ugyanugy müködik a navigálás mint online, csak néhány funkció amihez kell az internet nem müködik ami érthetp isPL: nincsenek aktuális közlekedési infók
De a navigációnak a letörltött térképen müködnie kéne ugyanugy mint online verzióban
Tehát hazudnak!
ennyi
Hát nem tudom, mert tegnap még hazafele is próbáltam és máshogy működött, pl: volt ahol volt navigációs hang, mintha aztán lementem volna a térképről megint nem volt..
Majd megpróbálom frissíteni a mappot és több részt letölteni átfedéssel.
Plusz még ott van az is, hogy kikapcsoltam az alkalmazkodó akku módot. Sajnos az akku kímélés érdekében néha a telefonok kikapcsolnak adatforgalmat, eszközöket rakhatnak energiatakarékos módra és csak időnként néznek rá, ami gondot okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!