Ismertek-e olyan app-ot androidos okostelefonra, amely GPS nyomkövetésre (GPS track) képes, úgy, hogy előre letöltött térképen, OFFLINE módban (lehetőleg Google Maps) jeleníti meg az útvonalat?
Android 5.1-es van a mobilon (Samsung Galaxy J3).
Próbáltam már néhány app-ot, de mindnek adatforgalomra van szüksége a térképek betöltéséhez/használatához.
És mivel a Google Maps alkalmazás képes szerencsére Offline egy kiválasztott terület térképét lementeni (ami önmagában szuper), jó lenne, ha olyan app létezne, amely a Google Maps offline mentett térképeit hívná be tájékozódási alapként.
Nem gond, ha nem magyar nyelvű vagy kicsit gyengébb minőségű az app, csak képes legyen a fentiekben említettekre.
Előre is köszönöm!
Köszönöm a segítséget!
Első hozzászóló: be tudnád kérlek linkelni, ha megoldható (pl. a Google Play-ről), hogy melyik app-ra gondoltál ezen belül (mert többet is látok).
Második hozzászóló: jó ez az app a leírások szerint, de arról van-e tapasztalatod esetleg, hogy hogyan lehet kisebb területről térképet letölteni a segítségével?
Elég kicsi szabad helyem van sajnos az okostelefonomon. És tartok attól, hogy nem lesz szabad hely (azt nem tudom, hogy SD-kártyára is engedi-e a térképet menteni az app, de azon sincs sok helyem). Az app-hoz hozzászólók pedig a helyhiányt említik gondként.
Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy nekem alapvetően inkább kerékpározáshoz és túrázáshoz kellene az offline térkép rétegként való elérhetősége/behívhatósága.
Ezért jó lenne, ha pl. a Here we Go-ról csak egy kisebb terület (Magyarországon belül egy megye vagy pár település térképét) tudnám letölteni.
Ezért is merült fel bennem, hogy létezik-e a Google Maps androiodon mentett kisebb térképeit behívni és térképrétegként kezelni tudó app. A túra miatt pedig az is jó lenne, ha műhold/légifotó réteget is tudna az ennek megfelelő app kezelni.
De természetesen az útvonalképes, poligonos térkép is nagyon jól jönne. Hiszen településen belül is mérném az elmozdulásaimat.
Köszönöm!
Köszönöm. Jól bevált a Here We Go program abból a szempontból, hogy offline kényelmesen tudok térképeket letölteni.
És Magyarországot külön is le lehet tölteni, ráadásul a letöltés előtt eleve meg lehet adni, hogy az SD-kártyán tárolja a térképeket.
További pluszpont: kisebb térképeket, tetszés szerinti felbontásban és méretben, műholdkép/légifotó nézetben, nagyon jó felbontásban is le lehet menteni offline módba. Megnéztem, nekem jól megadta a pozíciót ezekre a térképeken is mobil.
Ezek a kisebb térképek ugyan nem az SD-kártyára kerülnek, de benne maradnak a belső memóriában addig, amíg ki nem töröljük őket.
Amit viszont nem találtam, lehet, hogy én nem vettem észre: a Track (nyomkövetés) üzemmód. Erről van infótok? Hogy pl. ha megyek egy kört, akkor mi a pontos nyomvonalam. Tehát nem az, hogy előre megadom megtervezve x helyről y helyre az utam, amit kijelez a mobil.
A Geo Tracker a hozzászólások alapján elvileg képes erre, de offline térképeket nem tud kezelni. Ismertek olyan track funkciójú app-ot, ami képes erre?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!