Igaz az az elmélet, hogy laptop otthoni használatra elég 8GB RAM AMD Ryzen 5 procival?
Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 17:28
1/18 anonim válasza:
Alap dolgokra bőven elég, viszont később nem árt 2X8GB-ra bővíteni.
2/18 A kérdező kommentje:
Értem.
2021. dec. 26. 17:57
3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. dec. 26. 17:57
4/18 anonim válasza:
2GB van a gépemben, és egyáltalán nem tragédia. A processzor típusát le sem írom... 4GB néha talán jobb, 8GB bőven elég, 16GB vagy több csak komolyabb játékokhoz kell. Ryzen 5 sem feltétlenül szükséges, elég egy Athlon 3000G, ha már AMD.
5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. dec. 26. 19:06
6/18 A kérdező kommentje:
Jelenlegi gépem 4GB RAM és Intel Celeron N3050 processzoros. Mostanában készülök lecserélni.
2021. dec. 26. 19:07
7/18 anonim válasza:
Sok drága gépet még mindig csak 4GB RAM-mal árulnak, nem biztos, hogy átlagos használat mellett ennél több kell.
8/18 anonim válasza:
"Sok drága gépet még mindig csak 4GB RAM-mal árulnak, nem biztos, hogy átlagos használat mellett ennél több kell."
Magyarországon, nekünk drága gépet. Egy böngészővel is simán meg lehet etetni 2-3GB RAM-ot ( nem túl rég volt a facebook bug is, amikor egy fb tab kért 1,5-2GB-ot a chromeban).
Szerintem ez már átlagos használathoz is kevés, főleg ha az csak 1 modulból ál és így lassú is.
9/18 anonim válasza:
"Egy böngészővel is simán meg lehet etetni 2-3GB RAM-ot"
Ha van elég, mert betölt mindent, nem legyen kihasználatlan, de elengedi, ami nem szükséges, ha kell a hely. Nézd meg, mennyit fogyaszt ugyanaz 8GB RAM mellett pár óra után (nem láttam, de el tudom képzelni). Vagy szedd ki az egyik modult próbaképpen.
10/18 A kérdező kommentje:
Értem.
2021. dec. 26. 22:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!