Laci199 kérdése:
Ryzen5 6 mag 6 szál?
Figyelt kérdés
Ryzen5 6 mag 6 szál (4500U, Radeon) elég otthoni felhasználásra? Lévén szó Filmezésre, böngészésre. Vagy nem a legjobb a választás mi?#processzor #6 szál
2021. dec. 17. 18:28
2/11 anonim válasza:
Ha belefér 5. generációst érdemes, mert némileg előreléptek fogyasztás/teljesítmény arányban is, nyilván az is elég de megérheti a felárat.
4/11 A kérdező kommentje:
Akkor jó, csak mert éppen most olvasgatok a témával kapcsolatban és látom hogy van 6 mag 12 szállal is, gondolom az már dupla annyit tud akkor, vagy nem tudom...Nem vagyok nagy kópé a témában...
2021. dec. 17. 19:24
5/11 anonim válasza:
Nem feltétlen dupla annyit, de többet. Ha újat veszel akkor célszerább a legújabbak közül választani, némileg korszerűbbek. A Ryzen 5 5500U az pl egy "felpimpelt" 4500U. Technikailag majdnem tök ugyanaz a processzormag csak már SMTvel meg frissebb gyártástechnológiával. Fogyasztásban, teljesítményben és még pár apróságban jobb ráadásul nem (jelentősen) drágább.
6/11 anonim válasza:
Mostanában kb azonos áron van az 5500U, ami mégerősebb.
1135G7 lehet még versenytárs.
Amire érdemes még figyelni laptopvásárláskor:
SSD 240gb+
Ram 8gb+ (nem baj a 4gb, csak számolj rá egy bővítést...)
Fhd kijelző
Magyar billkiosztás
7/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Még az jutott eszembe hogy ha a 8GB-ot bővítem 16-ra akkor felpörgetheti a 6 szálat 12 környékére? Vagy ahhoz nincs köze? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, csak annyit tudok hogy a memóriabővítés még gyorsíthatja a gépet.
2021. dec. 18. 09:23
8/11 anonim válasza:
Ha csak átlag célokra (Wordpad, Firefox stb) használod a gépet, és nem játszol rajta, elég a 8 GB ram.
9/11 A kérdező kommentje:
Firefox, Youtube, böngészés, Bet365, online ultizás, ilyesmikre szeretném majd használni.
2021. dec. 18. 09:36
10/11 anonim válasza:
nincs köze egymáshoz a memória méretnek és a processzor feldolgozási szálainak.
8GB RAM kezdésnek elég számodra. 3-5 év múlva kellhet bővítés, bőven ráérsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!