Lenovo windows 10 boot failed probléma?
Sziasztok!
Ma reggel itthon hagytam a laptopom hibernációban és este arra jöttem haza, hogy ha bekapcsolom akkor ennyi jön ki:
Default Boot Device Missing or Boot Failed.
Insert Recovery Media and Hit any key
Then Select 'Boot Manager' to choose a new Boot Device or to Boot Recovery Media
Utána próbáltam nézni youtubeon A következőket találtam és próbáltam ki:
1. A setup utilityben átváltoztattam a boot alatt a boot mode-ot UEFI-ről Legacyra. Eredmény: más kinézetű szöveg, de lényegében ugyanaz jött fel.
2. Exit alatt megcsináltam a Load Default Settings-et. Eredmény: semmi.
Érdekes módon az information alatt ott van az ssd száma. Szóval elvileg érzékeli.
Boot alatt nem tudom beállítani, hogy honnan fusson először.
A gép kb 3/4-ed éves. Lenovo IdeaPad 5. Windows 10-es.
Ha lehet, meg szeretném menteni az adataimat. Apukám most halt meg augusztusban és sok kép van a gépen róla (nem kell a lecseszés, hogy le kellett volna menteni).
Köszönöm előre is!
Ha a gép garanciás még, és a win10 eredeti azaz azzal vásároltad akkor vidd vissza.
Ha te raktad fel a windowst akkor annyit tehetsz , hogy újratelepíted.
Ha több partíció van, vagy külön HDD van amin csak az adataid vannak akkor nincs gond.
Ha viszont 1 partíció van és azon van minden.....akkor ha szerencséd van kiveheted az SSD-t a laptopból bedughatod egy gépbe és átmásolhatod az adataidat.
de ha még Garanciás akkor ne szedd kis az SSD-t mert elvész a garancia
Utolsó: azt hogy kell?
Első: garanciális és eredeti de nem Mo-n vagyok (ahol vettem a gépet) szóval tökre mindegy sajnos...
Innen letöltöd a lap alján levő "HBCD_PE_x64.iso" nevű fájlt.
Ez egy pendrive-ról futtatható Windows.
Ezt az iso fájlt a Rufus nevű programmal kiírod egy 4 gigás, vagy annál nagyobb pendrive-ra.
innen a hordozható változatot töltsd le, nem kell telepíteni se:
[link] filename%3Drufus-3.17p.exe&response-content-type=application%2Foctet-stream
Erről a pendrive-ról indítod a gépet, el fog indulni egy windows renszer. Ha ez megvan, a fájlkezelőben megkeresed a lementendő fájlokat és átmásolod egy külső merevlemezre, vagy egy megfelelően nagy pendrive-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!